«Εγώ βλέπω την ανάγκη και την υποχρέωση την ιστορική όλων μας να κάνουμε αυτά που πρέπει, ώστε να υπάρξει ένας ισχυρός φορέας της προοδευτικής παράταξης που λόγω και του μπόνους του εκλογικού νόμου πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ενιαίας εκπροσώπησης. Δηλαδή ένα κόμμα να πάει στον Αέριο Πάγο προκειμένου να διεκδικήσει το μπόνους, γιατί το μπόνους δεν μπορεί να το πάρει συνασπισμός κομμάτων». Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον Αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Γιάννης Ραγκούσης, ερωτηθείς αν βλέπει κοινή κάθοδος στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ -Νέας Αριστεράς.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως: «Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα κάθε μα κάθε πράξη, δήλωση, πρωτοβουλία που ουσιαστικά δημιουργεί ή τονίζει υπαρκτές αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης είναι ένα δώρο στον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  17-06-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στα Παραπολιτικά 90,1:

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ:

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ψηφοφόρων ζητούν μια ενιαία έκφραση που επάξια θα διεκδικήσει τη νίκη από τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό περνάει πρωτίστως από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γιατι αυτά είναι τα δύο μεγάλα κόμματα.

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα κάθε μα κάθε πράξη, δήλωση, πρωτοβουλία που ουσιαστικά δημιουργεί ή τονίζει υπαρκτές αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης είναι ένα δώρο στον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Οποιαδήποτε δήλωση αναμοχλεύει αντιθέσεις του παρελθόντος, του πρόσφατου ή του απώτερου, έναν κάνουν χαρούμενο τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ η οποία βασίζει όλο το σχέδιο της κυριαρχίας της και στις επόμενες φάσεις πάνω στο διαίρει και βασίλευε.

ΔΗΜ: Με τη συμπεριφορά που περιγράφετε φωτογραφίζετε τον κ. Κασσελάκη

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εγώ φωτογραφίζω οποιαδήποτε δήλωση από όπου κι αν προέρχεται η οποία προτάσσει τις αντιθέσεις και όχι τις συνθέσεις. Οι μεγάλες στιγμές στην προοδευτική παράταξη ήταν στιγμές που χαρακτηρίστηκαν από πράξεις ενότητας και όχι από πράξεις διχασμού.

Ερωτηθείς αν βλέπει κοινή κάθοδος στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ -Νέας Αριστεράς

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εγώ βλέπω την ανάγκη και την υποχρέωση την ιστορική όλων μας να κάνουμε αυτά που πρέπει ώστε να υπάρξει ένας ισχυρός φορέας της προοδευτικής παράταξης που λόγω και του μπόνους του εκλογικού νόμου πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ενιαίας εκπροσώπησης. Δηλαδή ένα κόμμα να πάει στον Αέριο Πάγο προκειμένου να διεκδικήσει το μπόνους γιατί το μπόνους δεν μπορεί να το πάρει συνασπισμός κομμάτων. Βλέπω την υποχρέωση την ιστορική όλων μας να συμβάλλουμε για να συμβεί αυτό αν πράγματι δεν θέλουμε η ΝΔ Και ο Κυρ. Μητσοτάκης να έχει τρίτη συνεχόμενη νίκη. Δεύτερον για να γίνει αυτό οι κρίσιμοι παράγοντες είναι το 15% του ΣΥΡΙΖΑ και το 13% του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω όμως και οφείλω να περιμένω τις αποφάσεις των άλλων κομμάτων με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το τι θέλουν να κάνουν.

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Δεν μιλάει κανείς για διάλυση κομμάτων, αυτό είναι μια επιπόλαιη προσέγγιση. Υπάρχουν λύσεις, κανείς δεν εννοεί διάλυση κομμάτων όμως όλοι πιστεύουμε την ανάγκη ενός ισχυρού φορέα της προοδευτικής παράταξης και της μεγάλης Κεντροαριστεράς και εννοούμε αυτός να είναι ενιαίος

ΔΗΜ: Ποιος θα ηγηθεί αυτού του σχήματος;

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Όποιος αποφασίσει η βάση.