Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (17/6/24) στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, μία εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές.

«Πρόκειται για άλλη μία υπόθεση που είναι ντροπή. Δεν είναι η Δημοκρατία που μας αξίζει. Χαίρομαι που ο Άρειος Πάγος κινείται» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα.

«Έχουμε γίνει μια ανάλγητη κοινωνία» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, είπε ότι το αποτέλεσμα ήτσν ικανοποιητικό. Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Αριστερά είναι ένα «μόρφωμα», σημειώνοντας πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου «έφυγε για ιδεολογικούς λόγους», ενώ αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική της δράση με θετικό τρόπο, κάνοντας σαφές άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας.

Κασσελάκης: «Θα θέσω υποψηφιότητα ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Τσίπρας»

«Εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση, γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής» είπε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, για την πρόταση Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μετά από κάλπες με κοινό υποψήφιο.

«Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Τσίπρας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

«Ισχυρό brand το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε σύγχυση»

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία προγραμματικής σύγκλισης με ΠΑΣΟΚ, είπε «η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των Ελλήνων», σημειώνοντας πως «είναι σε δύο επίπεδα: αν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε απλές προτάσεις νόμου, πρέπει να συνεργαστούμε από κάτω, στην κοινωνία των πολιτών. Υπάρχει μια σύγχυση στο τι πιστεύει το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που έχει ένα πολύ ισχυρό brand και ισχυρές οργανώσεις. Το είδαμε και στην ισότητα του γάμου»

Αναφερόμενος στα ζητήματα συγκρότησης μιας κοινής παράταξης, είπε πως «έχει το ζήτημα του χρέους του ΠΑΣΟΚ, σέβομαι αυτό που είπε ο Ανδρουλάκης για τους ελάχιστους πόρους για την καμπάνια του. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις ευρωεκλογές και στα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 17-35, αλλά και στις λαϊκές συνοικίες της πρωτεύουσας: «Όταν έχεις νέους και λαϊκές συνοικίες, συνεχίζεις να χτίζεις. Πρέπει να αρχίσουμε με ειλικρίνεια προγραμματικά, το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό στην περιφέρεια», συμπλήρωσε σε ό,τι αφορά τις διεργασίες της Κεντροαριστεράς.

«Με το Tik Tok περάσαμε μηνύματα στην προπαγάνδα Μητσοτάκη»

«Το lifestyle κομμάτι έχει απωθήσει πολύ κόσμο, αλλά με το TIk Tok περάσαμε μηνύματα στην προπαγάνδα Μητσοτάκη», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις επικρίσεις Ανδρουλάκη νωρίτερα στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ περί Tik Toker πολιτικού.

«Είμαι έτοιμος προγραμματικά να συγκρίνουμε τις θέσεις μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στο ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας και ένα παράδειγμα: ας βρούμε μια κοινή θέση για το ζήτημα της στέγης των νέων και θα το επικοινωνήσω μέσω Tik Tok στη νέα γενιά.

Για την αποπομπή Θεοχαρόπουλου, είπε πως: «Περνάμε μια περίοδο προσαρμογής στο κόμμα μας, δεν σχολιάζω τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μόνο οι προτάσεις νόμου και η σωστή κοινοβουλευτική λειτουργία θα μπορέσει να πείσει τον λαό. Τους επόμενους μήνες θα φτιάξω μια σκιώδη κυβέρνηση, για να ξέρουν όλοι ποιοι θα είναι δίπλα μου».

«Μου είναι αδιάφορο αν κάλεσε ο Τσίπρας τον Χαρίτση - Είναι απολύτως σεβαστό»

Για τον Αλέξη Τσίπρα και την πρόσκληση του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, είπε ότι «Μου είναι αδιάφορο που κάλεσε τον κύριο Χαρίτση. Αν θέλει να προσκαλέσει το πρώην πολιτικό του συμβούλιο στην εκδήλωση που κάνει, είναι απολύτως σεβαστό», ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχαστούν τα πολλά θετικά που έχει προσφέρει στη χώρα.

«Έχω πει ότι δεν θα προδώσω τον κόσμο που με έχει υποστηρίξει, αυτός ο κόσμος απαιτεί να έχουμε μια συνεργασία. Δεν είμαι εναντίον κανενός, αλλά υπάρχει κομμάτι ευθιξίας. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τη μάχη για την καρέκλα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος θέλει αλήθεια. Είμαι έτοιμος να βελτιωθώ, να συνεργαστώ και να εμπνεύσω», είπε καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.