Έτοιμος να βρεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία ενός ενδεχόμενου ενιαίου σχήματος της Κεντροαριστεράς δήλωσε χθες σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Και επειδή η σημειολογία σε αυτές τις περιπτώσεις έχει την αξία της, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα είπε αυτά ενώ στο Ωδείο Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός μιλούσε για τη σημαντική Συμφωνία των Πρεσπών παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε ακόμα: "Ύμνοι" Κασσελάκη για Τσίπρα και Συμφωνία των Πρεσπών: "Περήφανος για την ιστορία της παράταξής μας - Γενναία απόφαση κόντρα σε κάθε μορφή λαϊκισμού"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22k68t2b2pl)

Στέφανος Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και αν θέσει υποψηφιότητα ο Τσίπρας 

«Εαν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο σχήμα, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση… Ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο Στέφανος Κασσελάκης κλείνοντας με αυτό τον τρόπο κάθε συζήτηση για αυτό το θέμα.

Για αλλη μία φορά αποκάλεσε τη Νέα Αριστερά μόρφωμα, ενώ αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των Ελλήνων. Υπάρχει το κοινοβουλευτικό και το δεύτερο κομμάτι είναι στην κοινωνία των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας μάλιστα ότι «ένα από τα ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, που έχει ένα ιστορικό μπραντ, είναι ότι έχει μια σύγχυση για το τι πιστεύει. Το είδατε στην ισότητα στο γάμο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε πάντως η αποστροφή του στον Νίκο Ανδρουλάκη και στα όσα έλεγε στο παρελθόν όταν αποκαλούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «εκβιαζόμενο». Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να παίρνει πίσω αυτή την αναφορά του τονίζοντας ότι ίσως υπερέβαλε, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει πως αισθανότανε ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης για πρόταση Παππά: Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Τσίπρας - Ιστορικό brand το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε σύγχυση

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22g88q91bih)

Η πρόταση Παππά για κοινή εκλογική κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Χθες, πάντως ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς εμφανίστηκε να πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω από την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για την Κεντροαριστερά, ζητώντας κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κάτω από κοινή ομπρέλα χωρίς ωστόσο να διαλυθούν τα κόμματα.

«Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία» διευκρινίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μιλά για διάλυση κομμάτων αλλά για ένωση. Πρότεινε ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε. Έκανε λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», και έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  λέγοντας ότι όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, «τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής Αριστεράς».

Σε αυτή την ενδεχόμενη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε πως είναι μάλλον απίθανο η Πλεύση Ελευθερίας να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνεργασία, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο». «Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2232t1v0jyp)

Και η απόλυση Θεοχαρόπουλου

Η χθεσινή μέρα επισκιάστηκε, πάντως, και από την απόλυση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος ήταν μετακλητός υπάλληλος του κόμματος και είχε προσληφθεί τυπικά από τη βουλευτή Βοιωτίας του κόμματος Γιώτα Πούλου.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος με δήλωσή του, η απόφαση του ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά και με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υπογραμμίζει πως τις προηγούμενες ημέρες είχε καταθέσει πρόταση για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο, συνδέοντας προφανώς τα δύο γεγονότα.