«Δεν υπήρξε χθες αντίθεση από κανέναν ηγέτη στα τρία κυρίαρχα πρόσωπα που προτείνονται για τα υψηλά αξιώματα της ΕΕ», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Θοδωρή Λιβάνιο στο Μαξίμου - Στο επίκεντρο το ΑΣΕΠ

«Δεν υπήρξε χθες αντίθεση από κανέναν ηγέτη στα τρία κυρίαρχα πρόσωπα που προτείνονται για τα υψηλά αξιώματα της ΕΕ, δηλαδή Φον Ντερ Λάιεν στην Κομισιόν, Κόστα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο και Κάλλα ως ύπατης εκπρόσωπου της εξωτερικής πολιτικής. Υπάρχει συναίνεση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μπροστά τους λίγο χρόνο, πιστεύω ότι θα το κλείσουν μέχρι την επόμενη Σύνοδο, δηλαδή σε μια εβδομάδα, γιατί πρέπει να μπει στο τραπέζι η ατζέντα της νέας πενταετίας και χαίρομαι γιατί εχθές στη συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με τα προτάγματα που έθεσε το ΕΛΚ για στόματος Μητσοτάκη και Τουσκ, οι οποίοι τονίσανε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να καθυστερούμε», επισήμανε.


«Θα έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε ένα χαρτοφυλάκιο που επιθυμούμε»

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιο χαρτοφυλάκιο θα πάρουμε, απάντησε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι προς συζήτηση, γιατί δεν έχουμε ακόμα πρόεδρο στην Κομισιόν. Πρέπει να κλείσει η κα Φον Ντερ Λαιεν επίσημα, για να μπορούμε με την κ. Φον Ντερ Λαιεν στο τιμόνι να αρχίσουμε τη συζήτηση για τα χαρτοφυλάκια. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης παίζει ρόλο αποφασιστικό, διότι είναι ο διαπραγματευτής μαζί με τον Τουσκ του ΕΛΚ, άρα και την επόμενη μέρα στη νέα Κομισιόν αυτοί οι δυο θα είναι που θα βγάλουν ουσιαστικά την Φον Ντερ Λαιεν ως νέα επικεφαλής της επιτροπής, άρα θα έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε ένα χαρτοφυλάκιο που επιθυμούμε. Θα είναι ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο που θα αφορά όχι μόνο της ζωή των Ελλήνων, αλλά των Ευρωπαίων πολιτών. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, γιατί δεν έχω, πρέπει να βγει η πρόεδρος της Κομισιόν και να κάνει έναν πρώτο γύρο επιθυμιών-καταγραφής προθέσεων. Ακόμα έχουμε μέλλον μπροστά μας».

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                18-06-24