Για την απομάκρυνσή του από τον ρόλο του συνεργάτη της ΚΟ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σημείωσε η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε «αιφνιδίως», ακολουθώντας τα όσα είχε πει για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την προοπτική διενέργειας δημοψηφίσματος για την Κεντροαριστερά, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση  «πρωτόγνωρη για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα».

Είπε επίσης πως σε ό,τι αφορά την ηγεσία σε έναν ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, τη συγκρότηση του οποίου επιθυμεί, «τα πρόσωπα πάντα παίζουν το ρόλο τους αλλά έχει δείξει η πρόσφατη πολιτική ιστορία ότι αν δεν έχουν και σοβαρό πολιτικό υπόβαθρο μπορεί και να καούν».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επεσήμανε τα εξής:

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ μέχρι την εκλογή του κ. Κασσελάκη ήμουν διευθυντής της Κ.Ο., είχα αποπεμφθεί από εκείνη τη θέση 12 ώρες μετά την εκλογή του αντικαταστατικά. Αυτό είχε οδηγήσει τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη να πει στην Κ.Ο. να πει ότι «έκανα λάθος» μπροστά σε όλους τους βουλευτές όταν είπαν ότι δεν γίνεται αυτή η διαδικασία με αυτό τον τρόπο. Και πάλι τώρα μετά από μια εκλογική διαδικασία στο ρόλο του συνεργάτης της Κ.Ο. εκ μέρους του κόμματος όπως μου είχε τεθεί η αρμοδιότητα, μου τέθηκε αιφνιδίως και πάλι μετά από μια εκλογική διαδικασία, ότι σταματάει η διαδικασία.

Ερωτηθείς ποιος πιστεύει ότι ήταν ο λόγος για την απομάκρυνσή του

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πει δύο πράγματα, πρώτον ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για εμάς. Θεωρώ ότι χάσαμε 3 ποσοστιαίες μονάδες και εκατοντάδες χιλιαδες ψήφους άρα χρειάζεται να αποτιμήσουμε τα αίτια, και δεύτερον χρειάζεται να δώσουμε το λόγο στη βάση μέσω ενός δημοψηφίσματος για να αποφασίσει το αν θέλουμε να πάμε μπροστά σε μια λογική ενός μεγάλου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν θεωρεί κάποιος ότι κεντρικά στελέχη που λογοδοτούμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ που μας εξέλεξε στις θέσεις αυτές δεν θα πούμε καν την άποψή μας, και λόγω της άποψής μας αυτής αν τυχόν είναι διακριτή από αυτά που μπορεί να λεει κάποιος αυτό να τίθεται ότι επιλέγω ότι πρώην βουλευτές, συνεργάτες της Κ.Ο που λένε την άποψή μου τους κρατάω ως συνεργάτες αλλά πρώην βουλευτές οι οποίοι δεν λένε την άποψη μου δεν τους έχω συνεργάτες της Κ.Ο αυτό είναι πρωτόγνωρο για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ ποτέ δεν προσωποποιώ τα πολιτικά ζητήματα. Εγώ την πολιτική μου μάχη τη δίνω εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτσι ώστε να καταφέρουμε το κόμμα μας να πάρει πρωτοβουλίες πρωταγωνιστικά για να δημιουργηθεί ο μεγάλος φορέας της Κεντροαριστεράς που έχει ανάγκη ο τόπος έτσι ώστε να σταματήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς που πρεσβεύει

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα πρόσωπα πάντα παίζουν το ρόλο τους αλλά έχει δείξει η πρόσφατη πολιτική ιστορία ότι αν δεν έχουν και σοβαρό πολιτικό υπόβαθρο μπορεί και να καούν.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή            18 -06-24