Με το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει για το ορόσημο του καταστατικού του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/6) η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, με το όργανο του κόμματος να προβαίνει σε μια αποτίμηση του αποτελέσματος της ευρωκάλπης. «Είναι θετική, γιατί αντέξαμε», σημειώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσοστό που έλαβε το κόμμα, κρίνεται ως «ικανοποιητικό». 

Στην ατζέντα βρέθηκαν και οι διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με τον Στέφανο Κασσελάκη να περιγράφει στην ΚΟ τον οδικό χάρτη, ενώ παράλληλα επανέλαβε πως σε περίπτωση που ενδεχομένως προκύψει αίτημα από την κοινωνία που να αφορά έναν ενιαίο φορέα, ο ίδιος θα είναι στην κρίση της βάσης.

Σε σχέση με το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την απόφαση απομάκρυνσής του από τη θέση του συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ του Θανάση Θεοχαρόπουλου, καθώς και για την αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση, που χαρακτήρισε «ντροπή» την εν λόγω απόφαση, σημειώνεται πως στη συνεδρίαση του ΕΓ αναφέρθηκε πως «η δήλωση Πούλου κάλυψε πλήρως το εκτελεστικό γραφείο».

Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή της, η τομεάρχης Εσωτερικών, Γιώτα Πούλου, ανέφερε νωρίτερα για το ζήτημα τα εξής:

«Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα..

Οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά.

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου».​

Σημειώνεται τέλος πως ο πρόεδρος του κόμματος αναχωρεί σήμερα για Αμερική, όπου και θα έχει σημαντικές επαφές με ομογενείς επιχειρηματίες για το ίδρυμα το οποίο πρόκειται να συγκροτήσει με άξονα την καταπολέμηση της Ακροδεξιάς, αναζητώντας τόσο πόρους για χρηματοδότηση, ενώ στο επίκεντρο θα είναι και η προεργασία για εκδηλώσεις, για τις οποίες ήδη υπάρχει ενδιαφέρον. Παράλληλα, θα δώσει και συνεντευξεις σε μέσα, όπως στην Wall Street journal, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως όταν γυρίσει, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.