Tον Νίκο Αναδιώτη τον γνωρίσαµε µέσα από τον χώρο της τηλεόρασης, απ’ όπου προέρχεται, και από τις συµµετοχές, µε πρωταγωνιστικούς και βασικούς ρόλους, σε σίριαλ, ενώ συµµετείχε και στην παρουσίαση εκποµπών. Πρόσφατα αποφάσισε να πολιτευθεί και να συστρατευθεί µε τη Νίκη και εξελέγη ευρωβουλευτής. Ο Νίκος Αναδιώτης µιλάει στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» για τα πρώτα συναισθήµατα µετά την εκλογή του και τους στόχους του, ενώ -όπως µας λέει- είναι έτοιµος για πολλή δουλειά. Παράλληλα εξηγεί την απόφασή του να εγκαταλείψει την Αθήνα και εξοµολογείται τι θα άλλαζε στη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Αναδιώτης: Η νέα καριέρα του ως πολιτικού στην Ευρωβουλή, ο γάμος με τη Βασιλική Σταματοπούλου, τα παιδιά και οι δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους

Πώς νιώθετε που οι Ελληνες πολίτες µε την ψήφο τους σας έστειλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Περιµένατε ότι θα εκλεγείτε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίµενα. Πολλοί µε ρωτούσαν πριν από τις εκλογές γι’ αυτό, αλλά δεν το σκεφτόµουν. Μπήκα στον προεκλογικό αγώνα ύστερα από πρόσκληση της Νίκης και είπα «ναι» γιατί αγαπώ την προσπάθειά της. Ηµουν Νίκη και πριν υπάρξει η Νίκη. Μου βγήκε φυσικό εποµένως να αγωνιστώ για την επιτυχία της Νίκης και όχι τη δική µου. Τελικά οι ψηφοφόροι διάλεξαν εµένα και σίγουρα νιώθω ευγνωµοσύνη για την αγάπη τους και την εµπιστοσύνη τους. ∆εν θέλω και δεν πρόκειται να τους απογοητεύσω.

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις σας στην Ευρωβουλή;

Βήµα βήµα οι στόχοι. Πρώτα να ολοκληρώσουµε την οµάδα µου στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα. Είµαστε σε καλό δρόµο. ∆εύτερον, να µάθω τα καθήκοντά µου. Το Ευρωκοινοβούλιο φροντίζει γι’ αυτό µε ειδική εκπαίδευση που παρέχει στους νέους ευρωβουλευτές. Τρίτον, να διαλέξω καλές Επιτροπές για να υπηρετώ τα ελληνικά συµφέροντα και από εκεί και πέρα: δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Τι απαντάτε σε εκείνους που λένε ότι στείλαµε celebrities στην Ευρωβουλή;

Ο λαός πάντα ψηφίζει αυτόν που γνωρίζει και αγαπά, γιατί πιστεύει ότι αυτόν µπορεί και να τον εµπιστευθεί. Η τηλεόραση και το ∆ιαδίκτυο έχουν τη δύναµη, σε κάνουν γνωστό. Αν καταφέρεις εκτός από γνωστός να είσαι και αγαπητός χαρακτήρας, ο κόσµος είναι φυσικό να σε ψηφίσει. ∆εν θεωρώ λοιπόν ότι το κριτήριο για να σε ψηφίσει ο κόσµος είναι απλά να είσαι γνωστός. Πρέπει και να σε αγαπήσει και εκεί είναι το στοίχηµα. Για κάθε έναν celebrity που ψηφίστηκε, υπήρξαν και πολλοί άλλοι που δεν τα κατάφεραν.

Πώς ήταν η εµπειρία της προεκλογικής περιόδου;

Εξαντλητική, αλλά και όµορφη. Πολλά χιλιόµετρα, πολλές εκδηλώσεις, πολλοί τόποι, πολλά πρόσωπα, πολλοί, νέοι φίλοι. Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος για να τα χαρώ περισσότερο. Η πατρίδα µας είναι µοναδική όπου κι αν πήγα! Αν πρέπει να πω κάτι αρνητικό, θα έλεγα ότι µου έλειπε η οικογένειά µου.

Σε ποιο τόξο κατατάσσεται πολιτικά το κόµµα Νίκη, µε το οποίο εκλεγήκατε, και σας ρωτώ γιατί πρόσφατα δηλώσατε ότι δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ακροδεξιό.

Η Νίκη είναι κάτι µοναδικό στην πολιτική. Ερχεται από την ιστορία της Ελλάδας, από τους αγώνες των Ελλήνων και τη Ρωµιοσύνη. Η Νίκη είναι ό,τι και ο Καποδίστριας, ο Μακρυγιάννης και ό,τι ήταν και τόσοι άλλοι που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την πίστη µας. Αυτά δεν ορίζονται µε όρους ∆εξιάς και Αριστεράς. Υπήρχαν πριν από τέτοιους ιδεολογικούς διαχωρισµούς. Στην τελική όµως σε τι διαφέρει πια ένας αριστερός από έναν δεξιό; Ζούµε το τέλος των ιδεολογιών και αν δεν επαναφέρουµε τις διαχρονικές αξίες µας, θα χαθούµε.

Τι άλλαξε µέσα σας και πλέον πιστεύετε πως η σεξουαλική πράξη πριν από τον γάµο είναι αµαρτία;

Το ότι έχω συνειδητοποιήσει πόσο σηµαντικό είναι το µυστήριο του γάµου. ∆εν εννοώ τον γάµο ως κοσµική τελετή, µε τους καλεσµένους, τα στολίδια και όλα αυτά τα κοσµικά. Εννοώ το να κρατάς το χέρι αυτής που αγαπάς, να βλέπεις την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας να σε κοιτούν µε αγάπη και να ακούς από τον ιερέα αυτές τις τόσο όµορφες ευχές για τη ζωή σου από δω και πέρα. Ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι σε αυτή τη νέα σου ζωή δεν θα είσαι µόνος. Στα δύσκολα και τα εύκολα θα είσαι ένα µε αυτήν που αγαπάς, ευλογηµένος µε την αγάπη του Θεού και από αυτήν την αγάπη και αυτό το µυστήριο θα προκύψει κάτι πολύ όµορφο: τα παιδιά, οι ψυχούλες που µας εµπιστεύεται ο Θεός. Η σεξουαλική πράξη πριν από τον γάµο νιώθω πια ότι είναι σαν ένα άγουρο φρούτο που βιάστηκες να κόψεις και να δοκιµάσεις... Μακάρι να µου το είχε εξηγήσει αυτό κάποιος όταν ήµουν νέος. Το ξέρεις ότι τα στέφανα που φοράµε στον γάµο είναι για το στεφάνωµα αυτών που νίκησαν, δηλαδή αυτών που κατάφεραν να µείνουν παρθένοι έως τον γάµο τους; ∆υστυχώς πια οι πιο πολλοί τα φοράµε ανάξια...

Το ξέρεις ότι τα στέφανα που φοράμε στον γάμο είναι για το στεφάνωμα αυτών που νίκησαν, δηλαδή αυτών που κατάφεραν να μείνουν παρθένοι έως τον γάμο τους; Δυστυχώς πια οι πιο πολλοί τα φοράμε ανάξια…

Ποια είναι η άποψή σας για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών;

Τα έχω πει πολλές φορές. ∆εν είναι γάµος όπως τον περιέγραψα παραπάνω. ∆εν έχει την ευλογία του Θεού. ∆εν µπορεί να προκύψει από αυτόν η ολοκλήρωση, η νέα Ζωή.

Ποια ήταν εκείνη η εσωτερική ανάγκη ή το βίωµα που σας οδήγησε να στραφείτε ακόµα περισσότερο στην πίστη προς τον Θεό;

Η Αποκάλυψη του Θεού στον κάθε ένα από εµάς είναι τόσο µοναδική και τόσο προσωπική που δεν µπορεί να εκφραστεί µε λόγια.

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς σας όταν είδατε τα αποτελέσµατα;

Η Βασιλική ήταν συγκρατηµένη µέχρι το τέλος, γιατί σκέφτηκε ότι πετύχαµε έναν στόχο, αλλά είναι και άγνωστο τι θα φέρει σαν αλλαγή στην οικογενειακή ζωή µας η επίτευξη αυτή. Τα παιδιά νοµίζω ότι χάρηκαν σαν να έβαζε ο µπαµπάς τους γκολ σε κάποιο τελικό... ∆εν νοµίζω ότι µπορούν να συνειδητοποιήσουν ακριβώς την κατάσταση.

Τι είπαν τα παιδιά σας γι’ αυτή τη µεγάλη νίκη του µπαµπά τους;

Ερωτήσεις πολλές, αλλά ξαφνικά εκεί που τους εξηγείς σε διακόπτουν και µε ρωτούν ποτέ θα επιστρέψω να πάµε για µπάνιο...

Εχετε σκεφτεί αν θα µετακοµίσει όλη η οικογένεια στις Βρυξέλλες ή αν θα φύγετε µόνος σας;

Ολα τα σκεφτόµαστε. Θεωρώ πως πρέπει να πάµε ένα αναγνωριστικό ταξίδι µε τη Βασιλική πρώτα, να δούµε πώς είναι εκεί τα πράγµατα και βλέπουµε. ∆εν θέλουµε να βιαστούµε στις αποφάσεις µας. Εχει ο Θεός!

Τι σας αγχώνει περισσότερο ως πατέρα;

Το να µην τους συµβουλέψω για όσα θα έπρεπε και κυρίως το να αποτύχω να σταθώ ως παράδειγµα σε όσα θα τους συµβουλέψω.

Με τη σύζυγό σας, Βασιλική, και τα δύο σας παιδιά έχετε µετακοµίσει εκτός Αθηνών. Τι σας οδήγησε να πάρετε την απόφαση αυτή;

Είχαν αντιρρήσεις τα παιδιά σας σε αυτήν την απόφασή σας; Εχει αλλάξει η ζωή σας από τότε που µετακοµίσατε; ∆όξα τω Θεώ δεν µετανιώσαµε που µετακοµίσαµε. Επιλέξαµε να µεγαλώσουµε τα παιδάκια µας σε µια πιο ήσυχη πόλη, µε λιγότερους κινδύνους για τα παιδιά. ∆εν υπάρχουν µόνο τα συν σε αυτή την επιλογή. Θα βρεις στην πορεία και κάποια µειονεκτήµατα. Σηµασία έχει η ζυγαριά να γέρνει στα πλεονεκτήµατα. Εξάλλου η Αθήνα είναι σε απόσταση λιγότερη των δύο ωρών.

Ο κόσµος σάς γνώρισε µέσα από την τηλεόραση. Ποιος είναι όµως ο πραγµατικός Νίκος; Τι χαρακτήρας είστε;

∆εν µου αρέσει να µιλώ και να περιγράφω τον εαυτό µου. Το µόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεται να βελτιωθώ και πρέπει να κάνω πάάάάρα πολλή δουλειά γι’ αυτό.

Αν κοιτάξετε πίσω στον χρόνο, τι θα αλλάζατε στη ζωή σας;

Θα άλλαζα κάτι το οποίο βέβαια δεν ήταν στο χέρι µου. Να είχα γνωρίσει τη Βασιλική στα 18 µου και να είχαµε παντρευτεί πολύ νωρίτερα.

Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»