«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πάντα παρών και πάντα καταλύτης για τις εξελίξεις και εγγυητής της ενότητας του προοδευτικού χώρου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

*Διαβάστε εδώ: Έδιωξαν και τον Γιώργο Τσίπρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν καταλύτης για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ήταν ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα, οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις, κι αυτό καταγράφτηκε στην συγκλονιστικά μεγάλη αποχή», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

«Αλίμονο αν ο προοδευτικός κόσμος και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεν λάβουμε στα σοβαρά το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες, το οποίο είναι ότι ο κατακερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων δεν οδηγεί σε κυβερνησιμότητα, πιθανά οδήγησε και στην αποχή. Από την άλλη πλευρά, αντέξαμε, επιβιώσαμε, δεν το είχαμε δεδομένο υπάρχει βέβαια μια τεράστια απώλεια ψήφων από τη ΝΔ, από αυτή δεν απορρόφησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το σύνολο του προοδευτικού χώρου. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας προβληματίζει ιδιαίτερα, θα πρέπει να γίνει αποτίμηση, όταν και αν συνεδριάσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου.


Κατερίνα Νοτοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει πιο θεσμικά, ακόμα και πιο δημοκρατικά, πιο δημιουργικά

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει πιο θεσμικά, ακόμα και πιο δημοκρατικά, πιο δημιουργικά. Υπάρχει ένα ζήτημα ως προς την εσωκομματική λειτουργία, θα πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα όργανα τα εκλεγμένα από τη βάση να γίνει συζήτηση. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει».

Αναφορικά με την απόλυση του κ. Θεοχαρόπουλου, είπε: «Προφανώς και θα πρέπει να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Το ζήτημα των επαγγελματικών στελεχών και των συνεργατών του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανοίξει συνολικά, να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια, να υπάρξει πραγματική υποστήριξη των τομεαρχών στο έργο που έχουμε αναλάβει αλλά θα πρέπει να γίνουν με διαφορετικούς πόρους».

Τέλος, στην ερώτηση αν βλέπει τον κ. Τσίπρα στο αύριο της Κεντροαριστεράς, απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πάντα παρών και πάντα καταλύτης για τις εξελίξεις και εγγυητής της ενότητας του προοδευτικού χώρου».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  19-06-24