Σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, είπε ότι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν απαγορεύτηκε, ούτε δαιμονοποιήθηκε, ούτε απειλήθηκε με διαγραφές η διαφορετική άποψη.

Γιαννακοπούλου κατά Ανδρουλάκη: Η δική σου συμπεριφορά με ευθεία επίθεση κατά πάντων ήταν τοξική

«Με συνωμοσιολογία, φραστικές επιθέσεις, ανθρωποφαγία και απειλές διαγραφών το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει μπροστά», τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ απευθυνόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε:

«Πρόεδρε, επειδή είπες ότι δεν θα δεχτείς τοξικό λόγο, θέλω ευθέως να σου πω, ότι η δική σου συμπεριφορά στην συνέντευξη με ευθεία επίθεση κατά πάντων ήταν και αντιθεσμική και τοξική».

«Δεν είμαι υπάλληλος για να φοβάμαι απόλυση. Το ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε ποτέ ως κόμμα νεκρικής σιωπής και δημοκρατικού συγκεντρωτισμού», είπε στη συνέχεια.

«Η αντιπολιτευτική τακτική μας δεν έπειθε τους πολίτες»

«Είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μπαρουτοκαπνισμένο στα δύσκολα όπως πολλοί ακόμη εδώ μέσα, που κρατήσαμε το ΠΑΣΟΚ όρθιο, όταν κάποιοι, πολλοί όχι λίγοι, έφευγαν για άλλες Πολιτείες, στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. και έχω την ευθύνη να λέω την αλήθεια μου, τις απόψεις μου με ευθύτητα, γιατί θέλω να συμβάλω σε μια δυναμική πορεία του και όχι στην φτιασιδωμένη ικανοποίησή μου όταν ανά χρόνο ή δύο χρόνια ανεβαίνουμε 0.5% ή 1%», τόνισε στη συνέχεια η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στη συνέχεια μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε τα εξής:

«Πρώτο και κύριο πόρισμα των Ευρωεκλογών ήταν και είναι, ότι γκρεμίστηκε το αλαζονικό 41% της Ν.Δ. και έγινε 28%.

Δεύτερο ζήτημα είναι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 350.000 ψήφους και παρόλα αυτά ήρθε δεύτερος.

Εμείς, είχαμε ως στόχο την δεύτερη θέση και την σημαντική ανάπτυξη των δυνάμεών μας.

Με βάση αυτούς τους στόχους πρέπει να κάνουμε και τον απολογισμό μας.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε πει ότι αν δεν βγούμε δεύτεροι, θα είναι πολιτική αποτυχία. Τώρα ξεχνιούνται και οι στόχοι και οι δηλώσεις της ηγεσίας. Εγώ δεν θα «πιαστώ» από αυτό που είπε ο Πρόεδρος στην προεκλογική περίοδο αλλά στην ουσία του θέματος.

Ήταν ρεαλιστικοί αυτοί οι στόχοι; Ήταν, φάνηκε καθαρά ότι ήταν και εμείς χάσαμε τη μοναδική πολιτική συγκυρία και ευκαιρία να είμαστε δεύτερο κόμμα.

Τον Νοέμβριο σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ήμασταν δεύτεροι και με επίδοση το 15%-16%. Φάνηκαν όλες οι δυνατότητες για την υλοποίηση των στόχων μας. Αναπτερώθηκαν ελπίδες, δημιουργήθηκαν προσδοκίες σε χιλιάδες ανθρώπους σ΄ όλη την χώρα.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 χάσαμε 2.5%-3%. Η τακτική της ισοπέδωσης, του ανταγωνισμού να γίνουμε πιο αριστεροί από τον ΣΥΡΙΖΑ μας οδήγησε να καταψηφίσουμε την επιστολική ψήφο ή να ανακαλύπτουμε, όψιμα, το σκανδιναβικό μοντέλο που δεν υπάρχει κιόλας σαν ενιαίο μοντέλο αλλά τέλος πάντων. Γενικά θολώσαμε το μήνυμα.

Η στάση μας για παράδειγμα για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια εμφάνισε τέτοιο μεταμορφισμό που δεν έπειθε ούτε αυτούς που ήταν καθαρά υπέρ, ούτε αυτούς που ήταν καθαρά κατά.

Θόλωσε η φυσιογνωμία μας και το αφήγημά μας, ενώ η αντιπολιτευτική τακτική μας δεν έπειθε τους πολίτες».

«Το ΠΑΣΟΚ έχασε ιστορική ευκαιρία για δυναμική επιστροφή»

«Χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία ενός δυνατού come back», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία μιλώντας για τα  επιχειρήματα που ακούγονται περί ασυμμετρίας μεταξύ Περιφέρειας και Αττικής, άφησε αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε επίσης χαμηλές πτήσεις.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τους χειρισμούς και τις αποφάσεις στο κόμμα τις έπαιρνε ένας πολύ στενός κύκλος στελεχών γύρω από τον Πρόεδρο  ερήμην των βουλευτών και των στελεχών.  «Δεν έχουμε λοιπόν όλοι τις ίδιες ευθύνες», τόνισε, ενώ επισήμανε πως τις πρώτες και καθοριστικές ευθύνες τις έχει ο Πρόεδρος και το στενό επιτελείο του.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την Κεντροαριστερά. «Μοιάζει με συζήτηση ηττημένων που προβληματίζονται μήπως αν ενώσουν τις ήττες τους βγει κάτι νικηφόρο», είπε με νόημα.

«Η χριστανοδημοκρατία άρπαξε την ατζέντα, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων  και ταυτόχρονα οι δυνάμεις της ακροδεξιάς κερδίζουν σταδιακά θέσεις αξιοποιώντας και την αδυναμία της Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Στη χώρα μας, αυτό που χρειάζεται δεν είναι να αναζητείται η διέξοδος στην αδυναμία δυνάμεων να νικήσουν τον Κ. Μητσοτάκη με πολιτικά συνοικέσια, χωρίς μάλιστα καμία πολιτική και προγραμματική σύγκλιση, αλλά η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, η ανάγκη ενός restart του προοδευτικού χώρου με στοιχεία τον μεταρρυθμητισμό, τον αντιλαϊκισμό, την εποικοδομητική προγραμματική αντιπολίτευση, την προβολή ενός νέου πρότυπου για την πορεία της χώρας», δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Τέλος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πήρε θέση και στο ζήτημα που έχει ανοίξει για την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας, λέγοντας πως η συζήτηση για τα πολιτικά συμπεράσματα θα πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές, σε εύλογο χρόνο, δηλαδή το Φθινόπωρο, με χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει και θα εξασφαλίσει την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους υποψήφιους, στα μέλη και στους φίλους μας, στη δυνατότητα των υποψηφίων να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους.