Πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε η Τόνια Αντωνίου κατά την τοποθέτησή της στη κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. 

"Πρόεδρε είπες ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Η ανάληψη ευθύνης δεν είναι ρητορικό σχήμα. Πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις", είπε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας στη συνέχεια πως οποιοσδήποτε οδικός χάρτης περιλαμβάνει εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας το φθινόπωρο.

"Πρόεδρε αποτύχαμε στο πολιτικό διακύβευμα για αξιωματική αντιπολίτευση και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης" πρόσθεσε στη συνέχεια η Τόνια Αντωνίου, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι με την τακτική της απαξίωσε τη θεσμική λειτουργία του κόμματος, με τη μη συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων και πολιτικών. 

Για τις διαγραφές και τα κομματικά ασυμβίβαστα

Συνεχίζοντας την κριτική της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σε άλλο σημείο της ομιλίας της έθεσε το ζήτημα των κομματικών ασυμβιβάστων, υπενθυμίζοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε στο παρελθόν ταχθεί υπέρ της καθιέρωσής τους, ενώ ως πρόεδρος προχώρησε στην άρση τους όσον αφορά τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να πάμε στις εκλογές χωρίς Γραμματέα. 

Σχετικά με το ζήτημα των διαγραφών που άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Τόνια Αντωνίου του είπε ότι για την ίδια είναι μια μπαρόκ θέση, γιατί αφενός είμαστε τρίτο κόμμα και είμαστε εδώ από επιλογή και δεν περισεύει κανείς, αφετέρου οι ηγεσίες πρέπει να συνθέτουν και να ενώνουν και όχι να μιλάνε για διαγραφές.