Ένα ανανεωμένο και πιο πλήρες επικοινωνιακό επιτελείο έχει σχηματιστεί πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνολικά εργάζονται οκτώ δημοσιογράφοι – αν και δεν ασχολούνται όλοι με την επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιοι αποτελούν το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη

Ο έμπειρος δημοσιογράφος και επί σειράν ετών διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Βλαστάρης είναι επικεφαλής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας και εξαρχής βασικός λογογράφος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η δημοσιογράφος, με θητεία στα «Νέα» και στην «Καθημερινή», Αριστοτελία Πελώνη είναι εδώ και μερικούς μήνες ειδική σύμβουλος διεθνούς πολιτικής και δημόσιας διπλωματίας του πρωθυπουργού.

Ο βασικός κορμός της επικοινωνίας του πρωθυπουργού είχε αλλάξει ήδη από πέρυσι τον Ιούνιο, όταν μετά τις εκλογές ο δικηγόρος και γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Σταθερή παρέμεινε η δημοσιογράφος Κύρα Κάπη, διευθύντρια επικοινωνίας και από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του πρωθυπουργού. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ενώ έχει σπουδάσει Επικοινωνία και MME στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιογραφία και νέα μίντια στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.


Οι «καραμπόλες» μετά την αποχώρηση Τσιόδρα

Από εκεί και πέρα, η αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου του Δημήτρη Τσιόδρα, που εξελέγη ευρωβουλευτής, οδήγησε σε μια ευρύτερη αναδιοργάνωση της ομάδας επικοινωνίας.

Διευθυντής του γραφείου Τύπου, στη θέση του κ. Τσιόδρα, ανέλαβε ο νεαρός Χρήστος Ζωγράφος, στέλεχος στο Μέγαρο Μαξίμου από το 2019. Ο 34χρονος δημοσιογράφος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία (μεταπτυχιακό) στο πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Αναπληρωτής διευθυντής είναι ένας άλλος νεαρός δημοσιογράφος, με θητεία στον ΣΚΑΪ και σε άλλα μέσα, ο 38χρονος Αλέξανδρος Μαράκης, που διαθέτει πτυχίο στην ιστορία και μεταπτυχιακό στις σπουδές πολέμου από γνωστά πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Διευθυντής ενημέρωσης και διαχείρισης κρίσεων ανέλαβε ο επί σειράν πολλών ετών ρεπόρτερ στην ΕΡΤ και σε μεγάλες εφημερίδες Γιώργος Ευθυμίου. Με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα αντικείμενα «Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων», «Μετάφραση και Πολιτική Σκέψη» και «Οικονομική Κρίση και Προοπτικές», ο κ. Ευθυμίου κατοικοεδρεύει επίσης στο Μαξίμου από το 2019.


Η νέα είσοδος και τα άλλα δύο στελέχη

Η νέα είσοδος είναι αυτή του Πάνου Αμυρά: Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» -αλλά και συγγραφέας και μαραθωνοδρόμος- με μακρά εμπειρία στο οικονομικό ρεπορτάζ ανέλαβε γενικός διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκτιμά μετά τις ευρωεκλογές ότι το επικοινωνιακό του επιτελείο χρειάζεται ενίσχυση με έναν έμπειρο και ικανό δημοσιογράφο, που προέρχεται μάλιστα από μια παραδοσιακή κεντροδεξιά εφημερίδα.

Υπεύθυνος για τα διεθνή ΜΜΕ παραμένει ο δημοσιογράφος Φίλιππος Πάγκαλος, που έχει εργαστεί επί σειράν ετών ως ανταποκριτής μεγάλων ξένων μέσων στην Ελλάδα, όπως είναι η «Wall Street Journal», το Sky News, το Bloomberg και το Euronews, ενώ έχει και εμπειρία από υπηρεσία σε γραφείο Τύπου, καθώς έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Εκτός από τους δημοσιογράφους, την επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού συμπληρώνουν δύο ακόμα στελέχη: Ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνίας, απόφοιτος της Νοµικής Αθηνών, µε µεταπτυχιακό στην Επικοινωνία στο Πανεπιστήµιο της Βαλένθια και ο Φρέντυ Τράγκας, με σπουδές στην Αθήνα και στο Λονδίνο και επίσης με πολλά «χιλιόμετρα» την τελευταία πενταετία στις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη.