∆εν… κρατιέται ο Χάρης ∆ούκας και έστειλε µήνυµα στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«∆εν υποχωρώ, δεν κάνω πίσω», τόνισε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εσωκοµµατική διαδικασία στη Χαριλάου Τρικούπη, µιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη «Τι δηµοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;». «Και αν το βιβλίο µιλάει για την κατεύθυνση των κοµµάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δηµοκρατική παράταξη να µπορέσει να κερδίσει το στοίχηµα τώρα. Και θα κάνω ό,τι µπορώ για αυτό», δήλωσε ο δήµαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κάθοδό του.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα και μοίρασε κατηγορίες για τοξικότητα - Φουλ επίθεση από τους αμφισβητίες


Τα αλλεπάλληλα συντροφικά χτυπήµατα στον Νίκο Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης δεχόταν αλλεπάλληλα συντροφικά χτυπήµατα. Οι Παύλος Γερουλάνος και Μανώλης Χριστοδουλάκης (αµφότεροι εµφανίζονται ως επίδοξοι δελφίνοι) ζήτησαν να στηθούν οι εσωκοµµατικές κάλπες «όσο πιο σύντοµα γίνεται», µε τον δεύτερο µάλιστα να προτείνει η διαδικασία να προχωρήσει τον Σεπτέµβριο.

Το εκρηκτικό κλίµα που επικρατούσε στη συνεδρίαση µπορεί να συµπυκνωθεί στην τοποθέτηση του Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς κατηγόρησε εµµέσως τον πρόεδρο ότι αδυνατεί να διασφαλίσει την κοµµατική λειτουργία. «Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου (σ.σ.: εννοεί στην ΕΡΤ). Αν δεν µπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόµµατος, µε δηµοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση», είπε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο Πέτρος Ευθυµίου, ο οποίος τόνισε ότι το κόµµα χρειάζεται «αναβάπτιση» και ασκώντας σκληρή κριτική προς την ηγεσία σηµείωσε: «Όποιος µιµείται τον Ανδρέα κινδυνεύει να γίνει πολιτικός νάνος».

Απαντώντας στα περί διαγραφών, η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι «δεν είµαι υπάλληλος για να φοβάµαι απόλυση» και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Ανδρουλάκη για «αντιθεσµική και τοξική συµπεριφορά».

O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε θέµα ηγεσίας, ζήτησε συγκεκριµένο πλαίσιο για να προχωρήσουν εσωκοµµατικές εκλογές.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «κάποιοι µπορεί να είναι συµβιβασµένοι µε ένα κόµµα του 13% ή του 15%. Εγώ δεν είµαι». «Χάσαµε, πρόεδρε, µην το ψάχνεις», είπε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, σηµειώνοντας επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει την εικόνα γερασµένου κόµµατος.

Την άποψη ότι «το µήνυµα του ΠΑΣΟΚ ήταν θολό» εξέφρασε η Ευαγγελία Λιακούλη. «∆εν εµπνέουµε, σύντροφοι», είπε ο Πάρις Παραστατίδης, ζητώντας να προηγηθεί µια πολιτική διαδικασία και στη συνέχεια το κόµµα να οδηγηθεί µε οµαλό τρόπο σε κάλπες.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24k83amwrbt)


Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο... Κιµ Γιονγκ Ουν

Εν τω µεταξύ, µετά και την τοποθέτηση στο Ίδρυµα Τσίπρα για συνεργασία των κεντροαριστερών δυνάµεων, πολλοί περίµεναν χθες την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός όµως δεν µπόρεσε να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία, γιατί βρισκόταν -όπως είπε- σε τηλεδιάσκεψη µε τον Τόµας Μπαχ για την εκεχειρία στη Γάζα και βγαίνοντας από τη συνεδρίαση περιορίστηκε να πει: «Έχουµε διαφορετικές απόψεις αλλά κοινές αγωνίες και αυτό είναι το θετικό».

Ο Φίλιππος Σαχινίδης πάντως, που θεωρείται «κολλητός» του κ. Παπανδρέου, παροµοίωσε τον κ. Ανδρουλάκη µε τον… Κιµ Γιονγκ Ουν. «Αν δείτε τον Κιµ Γιονγκ Ουν να χτυπάει την πόρτα, µην παραξενευτείτε. Θα είναι γιατί θέλει να πάρει µαθήµατα από το πώς λειτουργεί το κόµµα», σηµείωσε.