Εξόρμηση στην αγορά ξεκινά «από σήμερα κιόλας» ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, με στόχο να υλοποιήσει το κυβερνητικό όραμα για ένα «κοινό μέτωπο κατά της ακρίβειας».

Σε αυτό θέλει να εντάξει τους επιχειρηματίες σούπερ μάρκετ, τους βιομήχανους των τροφίμων, τις ενώσεις των καταναλωτών, ακόμη και τους δημοσιογράφους. «Όλοι οι παίκτες της αγοράς πρέπει να βάλουν πλάτη», σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος συνάντησης με τον πρωθυπουργό, προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα έχει συναντήσεις θεσμικού χαρακτήρα με εκπροσώπους της αγοράς τροφίμων, ενώ επισήμανε ότι τα ισχύοντα μέτρα για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού είναι αποτελεσματικά, για αυτό και θα συνεχιστούν.

Διαβάστε ακόμα: Τάκης Θεοδωρικάκος: Η στρατηγική του νέου υπουργού Ανάπτυξης για τη μείωση των τιμών


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23x27c6dh21)

Οι προτεραιότητες και ο κύριος στόχος της κυβέρνησης

Το πλαίσιο που έδωσε ήταν σαφές: «Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αποτελεί συνολικό στόχο της κυβέρνησης». Αυτό σημαίνει πως όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί το προσεχές διάστημα θα «πέσουν» πάνω στο πρόβλημα, ώστε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας στους εκπροσώπους της αγοράς να μην προκύπτουν επιπλέον προβλήματα (ενεργειακά κόστη, δυσλειτουργία του πρωτογενούς τομέα και λοιπά), ενώ, με προτεραιότητα πάντοτε την καταπολέμηση της ακρίβειας των τροφίμων, μεσοπρόθεσμα θα αξιολογηθούν όλα τα θέματα, όπως το στεγαστικό κόστος, το κόστος των υπηρεσιών, το κόστος των μεταφορών κ.λπ.

«Γνωρίζετε ότι οι τιμές της ενέργειας δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Η αποκλιμάκωση των τιμών είναι μια συνολική υπόθεση», επαναλάμβανε στους δημοσιογράφους ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε παράλληλο χρόνο το υπουργείο Ανάπτυξης θα διατηρήσει τον κομβικό ρόλο του για τον κύριο στόχο της κυβέρνησης: την ανάπτυξη που θα δώσει ώθηση για καλύτερα εισοδήματα για τους Έλληνες εργαζόμενους, με τελικό ορίζοντα τα 1.500 ευρώ μέσο μισθό στο τέλος της τετραετίας.

«Στη δική μας ευθύνη είναι η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για τη βιομηχανία, την ανάπτυξη της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας και ασφαλώς η προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων», υπενθύμισε ο νέος υπουργός που επέμεινε στη σημασία των στρατηγικών επενδύσεων. «Άμεσα θα δούμε ποιες θα προχωρήσουν από αυτές που έχουν εξεταστεί», είπε στους εκπροσώπους του Τύπου.