Νέα νομοθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας εξήγγειλε ότι θα ληφθούν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, τα οποία θα ανακοινώσει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 20/06, στις 11 το πρωί.

*Διαβάστε εδώ: Ενώπιον του εισαγγελέα ο Απόστολος Λύτρας: Μεταβαίνει στην Ευελπίδων - Αναμένεται η προφυλάκισή του

Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν τροπολογίες και πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις αλλαγές που θα επέλθουν στην Ποινική Δικονομία.

Αφορμή για τα ενισχυτικά μέτρα στάθηκε το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου και στόχος είναι να περιοριστούν οι δικαστικές αστοχίες.


Γιώργος Φλωρίδης: Θα ανακοινώσουμε νέο πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν από λίγες μέρες εξέφρασε την πρόθεσή του να παρουσιάσει μέσα στις επόμενες μέρες ένα νέο πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο, καθώς «ο γολγοθάς μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε οι δικαστικές αστοχίες να περιορίζονται».

«Αν προλάβω αυτή την εβδομάδα, το αργότερο στις αρχές της επόμενης, θα ανακοινώσουμε νέο πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο. Ο αγώνας αυτός δεν σταματάει», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις, οι οποίες ορίζουν πιο καθαρά, πιο συγκεκριμένα, πιο καλά, πιο δημιουργικά το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d23r5agrioeh)