Τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά τις απολύσεις Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη επιχείρησε να μετριάσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

«Πιστεύω πως δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει στόχο να νοικοκυρέψει το κόμμα και να βάλουμε το κόμμα σε μια σειρά. Αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2023 έχασε τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα και άρα τη μισή επιχορήγηση ενώ τα έξοδα του παρέμειναν ίδια, αυτό αυτομάτως δημιούργησε οικονομικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να νοικοκυρευτούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Action24.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει μια σειρά σκέψεων και δράσεων που θα υλοποιηθούν για να βοηθήσουν το κόμμα να ανακάμψει οικονομικά.

Όπως ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά: «Υπάρχει μια σειρά σκέψεων. Ό,τι είναι χρήσιμο για να πάρει το κόμμα μπροστά και να αναπνεύσει οικονομικά θα γίνει. Εμείς, όμως, μεθόδους ΠΑΣΟΚ με αλλαγή ονόματος δε θα χρησιμοποιήσουμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι λύση να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24mmvfphsg1)

Κληθείσα να σχολιάσει την απόλυση του Γιώργου Τσίπρα, η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μια απόλυση που έγινε αιφνιδιαστικά. Πρόκειται για λύση σύμβασης που ήταν συμφωνημένη εδώ και καιρό. Ο ίδιος ζήτησε να παραταθεί για έναν μήνα η σύμβασή του όταν έγινε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές για να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που ήθελε και το αίτημα αυτό όχι μόνο έγινε δεκτό αλλά παρατάθηκε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24ma7cvi755)

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Δε διανοούμαι ότι υπάρχει στέλεχος που μπορεί να πιστεύει ότι πρέπει να πληρώνεται κάποιος για εργασία που δεν προσφέρει και να μην αμείβεται ο διάδοχός του όπως συμβαίνει με τον Θάνο Μωραΐτη».