«Όταν κάποιος είναι υπό επιτήρηση, θα προτείνουμε παρακολούθηση με βραχιολάκι», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1.

*Διαβάστε εδώ: Χρυσοχοΐδης: Μόνο χθες έγιναν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία - Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button

«Το Σύνταγμά μας προβλέπει ότι μπορεί να προβλεφθεί η προσωρινή κράτηση ακόμη και για πλημμελήματα», επισήμανε.

Ακόμα, ο κ. Φλωρίδης προανήγγειλε και τη χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων στη «μάχη» κατά της ενδοοικογενειακής βίας.


Νέα νομοθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Ο Γιώργος Φλωρίδης εξήγγειλε ότι θα ανακοινωθούν νέα νομοθετικά μέτρα.

Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν τροπολογίες και πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις αλλαγές που θα επέλθουν στην Ποινική Δικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα νομοθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας θα ανακοινωθούν σήμερα από τον Γιώργο Φλωρίδη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 20/06, στις 11 το πρωί.

Αφορμή για τα ενισχυτικά μέτρα στάθηκε το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου και στόχος είναι να περιοριστούν οι δικαστικές αστοχίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24nanrgs5rd)