Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλά η ακρίβεια «σακατεύει» τα μεσαία νοικοκυριά και αυτό το οποίο θα ζήσουμε με το ρεύμα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πιέσει πολύ τα «μπάνια του λαού».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι θα δοθούν σε ευάλωτες ομάδες και χαμηλοσυνταξιούχους τα 300 εκατομμύρια από την έκτακτη εισφορά των εταιρειών διύλισης είπε ότι «εγώ είμαι πάντα υπέρ της άποψης ότι και 1 σεντ να δίνεται σε φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας είναι θετικό αλλά είναι αυτό που αλλάζει την κατάσταση; Όχι, εδώ χρειάζεται να δούμε που πάμε γατί όταν βγαίνει το Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ και λεει ότι κατά 8,5% υποχωρεί η αγοραστική δύναμη σημαίνει ότι αυτός που έκανε με 100€ κάτι πέρυσι χρειάζεται 108 φέτος και η αύξηση στο μισθό του δεν έχει πάει στο 108 άρα έχει χάσει από πέρυσι».
Ο Κώστας Ζαχαριάδης  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα               20-06-24
«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αμφισβητείται αυτή τη στιγμή και δεν έχει κινήσει και κάποια διαδικασία για ευρύτερο σχήμα. Εμείς θέλουμε να δυναμώσουμε το κόμμα μας και να αρχίσουμε διάλογο με τους υπόλοιπους φορείς είτε στο κοινοβούλιο είτε στην αυτοδιοίκηση», σχολίασε ακόμη.

Αναφορικά με τις «εκκαθαρίσεις» που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είναι μια συζήτηση η οποία γίνεται με λάθος τρόπο δημόσια, νομίζω ότι είναι μια συζήτηση η οποία πρέπει να γίνει με συντεταγμένο τρόπο στα όργανα του κόμματος για την καλύτερη διάταξη και αξιοποίηση του στελεχιακού μας δυναμικού. Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση δημόσια πρέπει να σταματήσει τώρα, πρέπει με συγκροτημένο τρόπο να συζητήσουμε».

Ερωτηθείς για το σενάριο ενδεχόμενης απομάκρυνσής του μετά τον κ. Γ. Τσίπρα απάντησε ότι «εγώ είμαι στη διάθεση του κόμματος, οτιδήποτε αποφασίσει το κόμμα ότι θέλει να κάνει εγώ το κάνω και τις αποφάσεις στο κόμμα μου τις παίρνουν τα συλλογικά όργανα. Ό,τι αποφασίσουμε στα όργανα θα το κάνουμε αλλά δεν χρειάζεται να πυροβολούμαστε δημοσίως και να αυτοτραυματιζόμαστε ούτε χρειάζεται να δίνουμε τροφή στους αντιπάλους να γράφονται κάτι απίστευτα σχόλια στο διαδίκτυο ή και στο δημόσιο λόγο».

Σχετικά με την φημολογούμενη υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «δεν ξέρω αν ο κ. Δούκας πάρει την απόφαση να συμμετέχει στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματός του αλλά όποιος και να εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμένα η γνώμη μου θα είναι η ίδια. Δηλαδή να μπορούμε να έχουμε ένα διάλογο, να μπορούμε να έχουμε μια συνεργασία, να κάνουμε αυτά που σωστά πρότεινε ο Στ. Κασσελάκης κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή, στην αυτοδιοίκηση, στο χώρο της νεολαίας, των φοιτητών. Δεν θα μπορούσα να απαντήσω εγώ εξ ονόματος του Χάρη ούτε για τον Χάρη γιατί θα ήταν μια ευθεία εμπλοκή στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος αν σας πω ότι καλά κάνει ο Δούκας και σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα ή ότι δεν κάνει καλά. Η συνεργασία που έχουμε στο δήμο της Αθήνας είναι καλή και πετυχημένη και αυτή την αυτοδιοικητική συνεργασία θα συνεχίζω να την υποστηρίζω γιατί πρέπει να πετύχουμε σε αυτή την πρόκληση. Όποια απόφαση πάρει εγώ θα τη σεβαστώ».

Σχετικά με τον κ. Κασσελάκη σχολίασε ότι «είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αμφισβητείται αυτή τη στιγμή και δεν έχει κινήσει και κάποια διαδικασία για ευρύτερο σχήμα. Εμείς θέλουμε να δυναμώσουμε το κόμμα μας και να αρχίσουμε διάλογο με τους υπόλοιπους φορείς είτε στο κοινοβούλιο είτε στην αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με τις «εκκαθαρίσεις» που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «είναι μια συζήτηση η οποία γίνεται με λάθος τρόπο δημόσια, νομίζω ότι είναι μια συζήτηση η οποία πρέπει να γίνει με συντεταγμένο τρόπο στα όργανα του κόμματος για την καλύτερη διάταξη και αξιοποίηση του στελεχιακού μας δυναμικού. Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση δημόσια πρέπει να σταματήσει τώρα, πρέπει με συγκροτημένο τρόπο να συζητήσουμε».

Ερωτηθείς για το σενάριο ενδεχόμενης απομάκρυνσής του μετά τον κ. Γ. Τσίπρα απάντησε ότι «εγώ είμαι στη διάθεση του κόμματος, οτιδήποτε αποφασίσει το κόμμα ότι θέλει να κάνει εγώ το κάνω και τις αποφάσεις στο κόμμα μου τις παίρνουν τα συλλογικά όργανα. Ό,τι αποφασίσουμε στα όργανα θα το κάνουμε αλλά δεν χρειάζεται να πυροβολούμαστε δημοσίως και να αυτοτραυματιζόμαστε ούτε χρειάζεται να δίνουμε τροφή στους αντιπάλους να γράφονται κάτι απίστευτα σχόλια στο διαδίκτυο ή και στο δημόσιο λόγο».

Αναφορικά με τον κ.Δούκα ανέφερε ότι «δεν ξέρω αν ο κ. Δούκας πάρει την απόφαση να συμμετέχει στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματός του αλλά όποιος και να εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμένα η γνώμη μου θα είναι η ίδια. Δηλαδή να μπορούμε να έχουμε ένα διάλογο, να μπορούμε να έχουμε μια συνεργασία, να κάνουμε αυτά που σωστά πρότεινε ο Στ. Κασσελάκης κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή, στην αυτοδιοίκηση, στο χώρο της νεολαίας, των φοιτητών».

«Δεν θα μπορούσα να απαντήσω εγώ εξ ονόματος του Χάρη ούτε για τον Χάρη γιατί θα ήταν μια ευθεία εμπλοκή στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος αν σας πω ότι καλά κάνει ο Δούκας και σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα ή ότι δεν κάνει καλά. Η συνεργασία που έχουμε στο δήμο της Αθήνας είναι καλή και πετυχημένη και αυτή την αυτοδιοικητική συνεργασία θα συνεχίζω να την υποστηρίζω γιατί πρέπει να πετύχουμε σε αυτή την πρόκληση. Όποια απόφαση πάρει εγώ θα τη σεβαστώ», κατέληξε ο Κώστας Ζαχαριάδης.