Με μια φωτογραφία απάντησε στην ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα μέσα στη Βουλή ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Πιο συγκεκριμένα η φωτογραφία που ανάρτησε ο κ. Πατέλης αναφέρει τη φράση «σιγά μη φοβηθώ» χωρίς να προβαίνει σε κάποιο άλλο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, αναφέρθηκε στον κ. Πατέλη κάνοντας «λάθος» το άρθρο στην προσφώνηση του ονόματος του. «Βγήκε- ο/η, δεν ξέρω- Πατέλης με ύφος Λουδοβίκου και είπε ότι θα καταργήσει το επίδομα ανεργίας του σερβιτόρου και της καμαριέρας και όλων όσων δουλεύουν στο τουρισμό για φραγκοδίφραγκα», είπε χαρακτηριστικά.


Τα όσα είπε ο Στίγκας δεν έμειναν ασχολίαστα από την προεδρεύουσα της συνεδρίασης Όλγα Γεροβασίλη η οποία εκείνη την ώρα παρενέβη ζητώντας του να ανακαλέσει. «Χρησιμοποιήσατε άρθρα, θα ήθελα να ανακαλέσετε, αλλιώς θα σβηστεί από τα πρακτικά», είπε. Απαντώντας ο κ. Στίγκας, είπε ότι... μπερδεύτηκε, λέγοντας πως «έχω μπερδευτεί κυρία Πρόεδρε, δεν έχω πρόβλημα όπως θέλετε γράψτε το».

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

«Η χυδαία συμπεριφορά και τα ντροπιαστικά σχόλια του Χρυσαυγίτη Προέδρου των «Σπαρτιατών» κ. Στίγκα από το βήμα της Βουλής εναντίον του κ. @PatelisAlex
προκαλούν αποτροπιασμό. Αποδεικνύουν ακόμη μια φορά ότι δεν έχουν θέση στη δημοκρατία και στη Βουλή των Ελλήνων», τόνισε με ανάρτησή του στο X ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.