«Βαρύτατο οικονομικό αδίκημα και αδίκημα σε βάρος του πολιτεύματος, της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης διαπράττεται με αυτή την τροπολογία», είπε αναφερόμενη στην τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κάλεσε την Κυβέρνηση να την αποσύρει σήμερα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρονται τα εξής: «Κατήγγειλε δε τα ψέματα της Κυβέρνησης ότι δήθεν αυτή η τροπολογία κατατίθεται για να εξασφαλιστεί η στέγη των εργαζομένων και για να μπορεί να τους πληρώσει. Προηγουμένως είχε ζητήσει από τον Υφυπουργό Πετραλιά να ανακαλέσει τη φράση του ότι οι εργαζόμενοι «Πληρώνονται και κάθονται», κάτι που ο Υφυπουργός έπραξε αμέσως και ανακάλεσε.

Η Κυβέρνηση δεν πήρε κανένε μήνυμα από τις 13 μονάδες που έχασε

Η Ζωή χαρακτήρισε την στάση της Κυβέρνησης βαθύτατα αντιδραστική και είπε πως «φαίνεται ότι δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις 13 μονάδες που έχασε στα ποσοστά, αφού η Βουλή είναι πάλι άδεια, την Κυβερνητική πλειοψηφία εκπροσωπούν μόλις τρεις Βουλευτές, και δυο Υφυπουργοί, ενώ τα Υπουργικά Έδρανα καταλαμβάνονται από τους συνεργάτες των Υφυπουργών».

Όπως ανέφερε: «Η τροπολογία σας αυτή ουσιαστικά δίνει υπερεξουσίες στον ειδικό διαχειριστή κατά την πρακτική που έχετε εγκαθιδρύσει. Η ΕΡΤ που κλείσατε το 2013 είναι ακόμα σε ειδική εκκαθάριση. Και θέσατε τη νέα ΕΡΤ υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού. Όπως θέλετε να θέσετε και το Μονομελές Πρωτοδικείο υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού. Η τροπολογία αυτή προορίζεται να έχει αναδρομική ισχύ από την παραμονή του Δικαστηρίου.

Ξαναλέω, εμείς θέσαμε και ζήτημα αντισυνταγματικότητας και περιμένουμε να ανακοινωθεί η ακριβής ώρα που θα συζητηθεί. Πήγα προσωπικά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και ζήτησα από τα κόμματα που διαθέτουν περισσότερους Βουλευτές να καταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Και χαίρομαι που έγινε αυτό από δύο κόμματα. Προσυπογράφουμε το αίτημα».


Η δεύτερη παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας (20/6/24)


Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «η Ζωή κάλεσε για άλλη μια φορά τους κυρίους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη να αποσύρουν άμεσα την τροπολογία, καθώς εκθέτει ανεπανόρθωτα για άλλη μία φορά την Κυβέρνηση και δίνει προς την κοινωνία το σήμα ότι η Κυβέρνηση προχωρά με αδικία και αυθαιρεσία».