Συνεχίζεται η μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις απομακρύνσεις από θέσεις επιστημονικών συνεργατών της ΚΟ των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα.

Ο τελευταίος, μάλιστα, με αφορμή την απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά ότι δεν πρόκειται για «απόλυση που έγινε αιφνιδιαστικά», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη θέτοντας στην πραγματικότητα τον εαυτό του ένα βήμα πριν από την έξοδο από το κόμμα.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση GPO: "Ναι" σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Η πλειοψηφία θέλει αρχηγό τον Τσίπρα στην ενιαία Κεντροαριστερά

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο Ζαχαριάδης, Σπίρτζης, Νοτοπούλου

Τα στελέχη της Κουμουνδούρος επιμένουν, πάντως, ότι τα όσα γίνονται έχουν την αφετηρία τους στην κακή οικονομική κατάσταση του κόμματος, σε συνδυασμό με τα πρόσωπα πουθέλει να αξιοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν πολλές συζητήσεις για το εάν υπάρχει κατάλογος προγραφών, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι στο μάτι του κύκλωμα βρίσκεται ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης και η Κατερίνα Νοτοπούλου
Το κάθε ένα από αυτά τα στελέχη έχει στοχοποιηθεί για διαφορετικούς λόγους, οι επιθέσεις που δέχονται ωστόσο είναι από τα ίδια κέντρα που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24zt91vbcmh)

Η σκληρή Γιώργου Τσίπρα - Βούλας Κεχαγιά

Πάντως, και χθες η επικαιρότητα επισκιάστηκε από την αντιπαράθεση του Γιώργου Τσίπρα με τη Βούλα Κεχαγιά. Η εκρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στα όσα είπε ο πρώην διευθυντής της ΚΟ ξεκαθάρισε από την πλευρά του κόμματος ότι  «πρόκειται για λύση σύμβασης που ήταν συμφωνημένη εδώ και καιρό. Ο ίδιος ζήτησε να παραταθεί για έναν μήνα η σύμβασή του όταν έγινε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές για να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που ήθελε και το αίτημα αυτό όχι μόνο έγινε δεκτό αλλά παρατάθηκε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Δε διανοούμαι ότι υπάρχει στέλεχος που μπορεί να πιστεύει ότι πρέπει να πληρώνεται κάποιος για εργασία που δεν προσφέρει και να μην αμείβεται ο διάδοχός του όπως συμβαίνει με τον Θάνο Μωραΐτη».

Ο Γιώργος Τσίπρας από την πλευρά του απάντησε ότι «όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για «αργομισθία», για δήθεν αίτημά μου για «κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία», για δήθεν αίτημά μου για «ασφαλιστική κάλυψη» κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία. Είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το «κόψιμό» μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ λίγοι».

«Απέτυχαν η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία»

Τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του τόνισε ότι «εγώ είμαι στη διάθεση του κόμματος, οτιδήποτε αποφασίσει το κόμμα ότι θέλει να κάνει εγώ το κάνω και τις αποφάσεις στο κόμμα μου τις παίρνουν τα συλλογικά όργανα. Ό,τι αποφασίσουμε στα όργανα θα το κάνουμε αλλά δεν χρειάζεται να πυροβολούμαστε δημοσίως και να αυτοτραυματιζόμαστε ούτε χρειάζεται να δίνουμε τροφή στους αντιπάλους να γράφονται κάτι απίστευτα σχόλια στο διαδίκτυο ή και στο δημόσιο λόγο».

Την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης  δεν μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς απέτυχαν «η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία», εξέφρασε από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης.