Με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επισκέψεις του στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια κατά τον ανασχηματισμό, καθώς η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα θέματα της οικονομίας και ειδικά σε αυτά που αφορούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

O Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί Παρασκευή (21/6) βρέθηκε στο «ηλεκτρικό» υπουργείο που ανέλαβε ο Κώστας Τσιάρας, αφού με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του εν λόγω υπουργείου στον ανασχηματισμό επιστρατεύτηκαν δύο στελέχη από την πληγωμένη Θεσσαλία, ο Καρδιτσιώτης Κώστας Τσιάρας και ο Λαρισαίος υφυπουργός Χρήστος Κέλλας.

Δείτε εικόνες

mitsotakis_agrotikis4310479-005
mitsotakis_agrotikis4310480-006
mitsotakis_agrotikis4310482-004
mitsotakis_agrotikis4310483-003
mitsotakis_agrotikis4310484-002
mitsotakis_agrotikis4310485-001
mitsotakis_agrotikis4310489-008
mitsotakis_agrotikis4310491-007


Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αγροτική πολιτική

Ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ανακοινώθηκε η παράταση των μέτρων για την καταπολέμηση του βραχνά της ακρίβειας, αλλά και τη συνάντησή του με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με αντικείμενο την επιτάχυνση στις διαδικασίες προσλήψεων με τον ΑΣΕΠ, επισκέπτεται σήμερα το ΥΠΑΑΤ σε μια κίνηση που συμβολίζει τη βαρύτητα την οποία προσδίδει η κυβέρνηση στην αγροτική πολιτική.

Το γεγονός άλλωστε πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κρίσιμο πεδίο για την κυβέρνηση διαφάνηκε από τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Διόλου τυχαία, η πολιτική ηγεσία στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο άλλαξε σε επίπεδο υπουργού και υφυπουργού, με τους Θεσσαλούς Κώστα Τσιάρα και Χρήστο Κέλλα να αναλαμβάνουν καθήκοντα, μαζί με τον αμετακίνητο υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη.


Στο επίκεντρο η κατάσταση στη Θεσσαλία και η γεωργική ανάταξη του κάμπου

Η αγροτική πολιτική βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, με την προσαρμογή της νέας ΚΑΠ να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη, όπου οι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, οι οποίες πηγάζουν από το γενικότερο περιβάλλον αβεβαιότητας, με τις τρομακτικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης και την ενεργειακή κρίση να πιέζουν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΑΑΤ αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Θεσσαλία και η γεωργική ανάταξη του κάμπου, καθώς και άλλα φλέγοντα ζητήματα για τον αγροτικό κόσμο.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η εφαρμογή του νέου κανονισμού του ΕΛΓΑ, τα έργα αγροτικών υποδομών που θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και τα πρότζεκτ που έχουν δρομολογηθεί με στόχο να ενισχύσουν την εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής αλλά και να αξιοποιήσουν τα ευφυή συστήματα επάνω στην παραγωγική διαδικασία.

Μεγάλο στοίχημα για τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αποτελεί η ενίσχυση και στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η μετάβασή του στη νέα, ψηφιακή εποχή.