«Δεν έχω πρόβλημα με τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι εκλογές. Αν εξασφαλισθεί η συμμετοχή, δεν έχω θέμα να γίνουν και τον Ιούλιο» δήλωσε το μέλος του πολιτικού συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Η μεγάλη συμμετοχή θα δείξει δυναμική και πρέπει να ξεδιπλωθούν οι προγραμματικές απόψεις των υποψηφίων» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Με τιμά το γεγονός ότι η δημοσκόπηση με δείχνει ψηλά, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να τον διανύσουμε. Το ΠΑΣΟΚ έχασε μια ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

«Μετά τον οδικό χάρτη που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος τα ονόματα θα μπουν στη σειρά», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντινόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ - Αν θέλει εκλογές ο Ανδρουλάκης με 50.000 κόσμο, ας τις κάνει μεταξύ των φίλων του


Ο Παύλος Γερουλάνος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή     21 -06-24


Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου

Είμαστε σε ένα κόμμα που πρέπει να ανοίξει την πόρτα του για να μπουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτός είναι ο στόχος τον οποίο έχουμε βάλει και για αυτό θεωρώ ότι ένα από τα λάθη που κάναμε στις εκλογές είναι ότι μιλούσαμε με ποσοστά αντί να μιλάμε με απόλυτο αριθμό ψηφοφόρων. Αν είχαμε βάλει αυτό σαν στόχο θα ήμασταν πολύ καλύτερα σήμερα.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου

Η μεγάλη συμμετοχή θα δείξει μια δυναμική αλλά για μένα πιο σημαντικό είναι η εκλογική διαδικασία να δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλωθούν προγραμματικές ατζέντες των υποψηφίων έτσι ώστε να ξέρουμε ο καθένας τι εκπροσωπεί.

Ερωτηθείς ποιος θα ήταν ο καλύτερος χρόνος για να προσφύγουν στις κάλπες

Ο πρόεδρος αφ’ ότου άκουσε όλους να μιλούν είπε ότι θα συγκεράσει τις απόψεις, οι απόψεις πηγαίναν προς το Φθινόπωρο. Ας περιμένουμε να ακούσουμε την πρόταση που θα έρθει σε δέκα μέρες και εκεί θα τοποθετηθώ.

Για την ονοματολογία

Θεωρώ ότι οποιαδήποτε ονοματολογία σε αυτή τη φάση δεν έχει νόημα γιατί δείχνει σαν να μην έχουμε καταλάβει το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ ότι η πρώτη προτεραιότητα του κόμματος είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Πρέπει να συζητήσουμε πάνω σε αυτά που πρέπει να αλλάξουμε και όχι πάνω στα ονόματα, θα έρθει η ώρα για αυτό. Δεν θέλω να μπω αυτή τη στιγμή σε έναν σχολιασμό που μοιάζει να θεωρώ ότι τα πρόσωπα και μόνο τα πρόσωπα είναι αυτά που θα λύσουν μια σειρά θεμάτων.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα ήταν κακό να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές τον Ιούλιο

Δεν έχω θέματα με τις ημερομηνίες, θα ήταν κακό αν έχει χαμηλή προσέλευση. Αν μπορούμε να εγγυηθούμε μεγάλη προσέλευση τον Ιούλιο εγώ δεν έχω πρόβλημα σε αυτό.

Ερωτηθείς πότε θα ανακοινώσει τις προθέσεις του

Όλα τα ονόματα θα πρέπει να μπουν στη σειρά όταν καθοριστούν οι διαδικασίες. Να δούμε την πρόταση και την ψήφιση της πρότασης στο εθνικό συμβούλιο γιατί έχουμε δρόμο ακόμα. Υπάρχουν διάφορά σενάρια και για εκεί μήπως προηγηθεί απλώς ένα συνέδριο.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δημοσκόπηση της GPO που τον ανεβάζουν ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών

Με τιμάει πολύ αλλά θεωρώ ότι ο δρόμος που έχουμε όλοι μπροστά μας είναι πολύ ουσιαστικός, αξίζει τον κόπο να τον διανύσουμε σε όλα του τα στάδια διότι αν πάμε από το 0 στο 100 πολύ φοβάμαι ότι αυτό το οποίο θα μείνει στον κόσμο είναι ότι αυτό που μας νοιάζει είναι οι καρέκλες και όχι η ουσία της πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μπροστά και τώρα είναι η ώρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνουν μια συμφωνία με τον κ. Κασσελάκη

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Πιστεύω ότι στις εκλογές πρέπει να φτάσουμε να είμαστε ένας ενιαίος προοδευτικός πόλος απέναντι στη ΝΔ με πολύ ξεκάθαρες θέσεις αυτό έχει μια μακρά διαδικασία που ξεκινάει πρώτα απ’ όλα με το να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας. Αυτό είναι η πρώτη μου προτεραιότητα από εκεί και πέρα όταν αυτά τα πράγματα θα έχουν προχωρήσει θα είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε για τα υπόλοιπα.