Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Πέτρος Ευθυμίου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο ως πλειοψηφικό διότι πιστεύει στις ιδέες του, πιστεύει στις θέσεις του και θέλει να τις δει στην πράξη που στη δημοκρατία αυτό σημαίνει σχηματίζεις πλειοψηφία. Πρέπει να δούμε πως θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτή την πορεία που θυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολο».

«Μπορούμε να κάνουμε νέα βήματα προς την πλειοψηφικότητα, προς τη διεύρυνσή μας, προς την δημιουργία όλο και περισσότερο ενός πιο αξιόπιστου φορέα που όχι απλώς θα είναι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση αλλά θα προ-παρασκευάζει μια διακυβέρνηση διαφορετική από αυτή που αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές γιατί ο κ. Μητσοτάκης μετέβαλε τις εκλογές αυτές σε δημοψήφισμα υπέρ της κυβέρνησής του.

Ο Πέτρος Ευθυμίου  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  21-06-24
Ο κ. Μητσοτάκης ηττήθηκε στο δίλημμα που έβαλε ο ίδιος άρα κάθε κόμμα, και το ΠΑΣΟΚ ιδίως, πρέπει να σκεφτεί πως μέσα σε αυτό το τοπίο όπου η ΝΔ δείχνει σαφή δείγματα ήττας και υποχώρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ μονίμως είναι σε μια ημι-διάλυση που κάνεις δεν μπορεί να την παρακολουθήσει ακριβώς, πως θα βρει τον δρόμο της πλειοψηφίας», συνέχισε.

«Δεν υπάρχει χειρότερη εκδοχή από αυτή που κατατίθεται να υπάρξει συγκόλληση των κομμάτων με μόνη κόλλα που θα τα συγκολλεί την δίψα της εξουσίας. Διαφορετικά κόμματα να συσπειρώνονται μόνο και μόνο για να κάνουν έφοδο στην εξουσία είναι κάτι βαθιά αρνητικό και κάτι που θα ολοκληρώσει τον κύκλο δυσπιστίας της κοινωνίας για την πολιτική και τους πολιτικούς. Γιατί θα είναι ένα ρεσάλτο που θα αφορά μόνο αυτούς που θέλουν να ενωθούν για να γίνουν πλειοψηφικοί εν ονόματι των αξιωμάτων που θέλουν να καταλάβουν. Αν η πολιτική έχει νόημα είναι γιατί παρουσιάζει ένα σχέδιο για την κοινωνία και το σχέδιο αυτό πρέπει να είναι συγκροτημένο και να έχει αρχές αναγνωρίσιμες και προτάσεις ελέγξιμες. Για μένα όλη αυτή η συζήτηση είναι βαθιά λάθος», συνέχισε ο κ. Ευθυμίου.

Σύμφωνα με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ «Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η στασιμότητα που περιβάλλει και εμάς και να ξαναβάλουμε στο παιχνίδι την κοινωνία.

Η κοινωνία είναι αυτή που θα δώσει την ώθηση, την αποφασιστική ώστε το ΠΑΣΟΚ να παίξει το ρόλο καταλύτη αλλιώς είμαστε κομμάτι μιας «μικρομεσαίας» στασιμότητας η οποία είναι η στρατηγική που συμφέρει τη ΝΔ. Τη συμφέρει να υπάρχουν δύο μικρομεσαία κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, στασιμά, να βρίσκονται μεταξύ τους σε μια επικίνδυνη ισορροπία τρόμου στη διεκδίκηση μιας δεύτερης θέσης για να αλωνίζει η ΝΔ».