Διευκρινίσεις αναγκάστηκε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, ενώ στην άτυπη ενημέρωση που διένειμε η Κουμουνδούρου, δεν επιχειρείται να «μαζευτούν» οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάζει. 

Ο ίδιος, στην ίδια ανάρτηση ανέφερε με νόημα πως «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ». Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες η ανακοίνωσή του για την ίδρυση Ινστιτούτου κατά της Ακροδεξιάς, την ίδια ημέρα που ξεκινούσαν οι εκδηλώσεις του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης, εκείνη την ημέρα φάνηκε να επισπεύδει την παρουσία του στην έναρξη της διάσκεψης, προκειμένου να εμφανιστεί σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού για να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην περίπτωση που υπάρξει κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία και την πρωθυπουργία, ακόμα και απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων"

«Για μια ακόμη φορά διάφορα ΜΜΕ προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα λόγια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις» επισημαίνουν πηγές του κόμματος, σε συνέχεια δημοσιευμάτων / αναφορών.

«Ο Στ. Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια ακόμη φορά το μόνο πλαίσιο, στο οποίο αυτή μπορεί να οικοδομηθεί με στέρεες βάσεις» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ενώ καταλήγουν:

«Για όσους συνεπώς δεν “διάβασαν” με προσοχή την ανάρτηση του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το έχω τονίσει επανειλημμένως: Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες”».