Με μια ανάρτησή του χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, άνοιξε τις εσωκομματικές διαδικασίες για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας τόσο για την Κεντροαριστερά και τους διεκδικητές της ηγεσίας του νέου εγχειρήματος, αλλά και για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο κόμμα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα αναμένεται να συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναβλήθηκε από τις 29 Ιουνίου για τις 6 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Βαθαίνει το ρήγμα στην Κουμουνδούρου - Ευθεία επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα - “Παρέλαβα χάος, θα παρουσιάσω στοιχεία, δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ”


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d28g0s6uh17d)

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, άφησε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «δήθεν σωτήρες».

«Τώρα κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις - ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρείται καταλληλότερος να ηγηθεί σε ένα νέο ενιαίο σχήμα της Κεντροαριστεράς, ενώ ουσιαστικά προανήγγειλε «πόλεμο» κατά του προηγούμενου συστήματος Τσίπρα: «Δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού. Θα σας παρουσιάσω και άλλες αλήθειες με στοιχεία στο ερχόμενο διάστημα, για να καταλάβετε τι παρέλαβα. Και οικονομικά και οργανωτικά».

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του αναφέρεται πάλι με αιχμές κατά της περιόδου Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων "τάσεων", και χωρίς επαρκή κοστολόγηση».

Άφησε μάλιστα επιπλέον αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον «κατονομάζει», αναφέροντας ότι «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d28dmexkaix5)
Με τον τρόπο του άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με κάθε κόστος στις αλλαγές που θέλει να κάνει. Φυσικά, αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τα σενάρια για τη δημιουργία ενός νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. «Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες» έγραψε σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος παράλληλα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
«Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d28fh3ww0tf5)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος κύκλος απολύσεων για τον εξορθολογισμό και οι 6 πυλώνες του σχεδίου

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δίστασε να προαναγγείλει και νέο κύκλο απολύσεων στο κόμμα μιλώντας για εξορθολογισμό. Στην ανάρτηση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να αφήσει όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγει στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος. «Έχω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024, που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα, που θα πείσει τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει, και να κυβερνήσει ρηξικέλευθα», τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε αναλυτικά τους έξι πυλώνες του σχεδίου, οι οποίοι είναι οι εξής:
• Οικονομική Εξυγίανση
• Καταστατικό Συνέδριο
• Κυβερνητικό Πρόγραμμα
• Σκιώδης Κυβέρνηση
• Μητρώο Στελεχών
• Ακτιβισμός
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για έναν ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να προκύψει από τους πολίτες. Χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «το έχω τονίσει επανειλημμένως: Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες».


Η «βόμβα» Σίρτζη και η απάντηση 

Την ίδια στιγμή, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης αμφισβήτησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και έδειξε τον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό του εγχειρήματος για την κεντροαριστερά. «Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έχουν χάσει την ατζέντα τους και αυτό οδηγεί σε πολλές χώρες στην άνοδο της Ακροδεξιάς» τόνισε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι χρειάζεται νέο πολιτικό πλαίσιο εντός και εκτός συνόρων, που θα καταστήσει τον προοδευτικό κόσμο ξανά πρωταγωνιστή.

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη μπορούν να είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. «Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας, ο κ. Κασσελάκης δεν προσπαθεί να υιοθετήσει νέες πολιτικές με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στην κάλπη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα επέλεγε αυτονόητα τον Αλέξη Τσίπρα αντί για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς το «βάρος του το ρίχνει κυρίως στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d280p422k48x)
Η Κουμουνδούρου απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σχολιάσει τις δηλώσεις κάποιου, ο οποίος συνειδητά προκαλεί για να εξασφαλίζει, επί καθημερινής βάσης, τα 15 λεπτά δημοσιότητας που (πιστεύει ότι) του αναλογούν... Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου».