Το χειρότερο από τα δύο σενάρια επιβεβαιώθηκε σήμερα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Τιράνων, με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη, να παραμένει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, αφού το αλβανικό δικαστήριο δεν έκανε πίσω, εμμένοντας στην απόφασή του για ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Διαβάστε ακόμα: Μαρινάκης στο parapolitika.gr: Αδιαμφισβήτητη η συμμετοχή Μπελέρη στο ΕΛΚ

Σημειώνεται πως η απόφαση ελήφθη από δικαστές που δεν ήταν κληρωτοί, αλλά "διορίστηκαν" από την κυβέρνηση Ράμα.

Ο Φρέντης Μπελέρης καταδικάστηκε τόσο πρωτόδικα όσο και σε δεύτερο βαθμό για ενεργητική δωροδοκία, με την απόφαση του Εφετείου να μην επιρέπει να μεταβεί στο Στρασβούργο τον Ιούλιο για την ορκωμοσία του ως ευρωβουλευτή. Σημειώνεται πως το καλύτερο σενάριο ήταν να αποφυλακιστεί άμεσα, εάν η εφετειακή απόφαση μείωνε την ποινή του σε 20 μήνες ή λιγότερο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d292u8l7jrgh)

Πέτρος Μπελέρης: Τιμωρία ντροπή σε δίκη-παρωδία

Ο γιος του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος Μπελέρης είπε ότι ο Γολγοθάς που ξεκίνησε με την σύλληψη του πατέρα του για να μην ορκιστεί δήμαρχος «επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο». «Το Εφετείο έδωσε μία τιμωρία ντροπή, που όμοια της δεν έχει ξανά υπάρξει, σε μία δίκη – παρωδία», είπε έξω από το δικαστήριο ο γιος του Φρέντι Μπελέρη.

«Η δικαιοσύνη είναι κατευθυνόμενη, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», είπε επίσης, ενώ σημειώνεται ότι ο λαός της Χειμάρρας βρίσκεται στα δικαστήρια για να στηρίξει τον Φρέντη Μπελέρη.

Σημειώνεται πως μετά την εν λόγω απόφαση, ο Φρέντης Μπελέρης εκπίπτει από το αξίωμα του δημάρχου και θα διενεργηθούν νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d291z8cm9ug9)