Μετά την εκλογική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί και την πολιτική και ηθική απαξίωση του κόμματος του, επιτιθέμενος προς όλους και για όλα. Ο ίδιος έβαλε το κόμμα του σε εσωστρέφεια, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να δρομολογηθούν γρηγορότερα οι εσωκομματικές εξελίξεις.

Η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ άφησε υπονοούμενα για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ επι εποχής Τσίπρα είχε στην πραγματικότητα έναν και μοναδικό αποδέκτη. Τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο το περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στοχοποιήσει καθώς θεωρεί ότι οι προθέσεις τους για το μέλλον δεν είναι ξεκάθαρες.

Στην πραγματικότητα ο νέος πρόεδρος θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει μετοικήσει σε άλλη χώρα, ίσως και σε άλλη Ηπειρο για να μην τον έχει στα πόδια του καθώς θεωρεί οτι πίσω από τις επιθέσεις του Χρήστου Σπίρτζη, τα όσα είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Τσίπρας για την αποπομπή τους από το κόμμα βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος θέλει να υποσκάψει τον Στέφανο Κασσελάκη μέχρι να τον απαξιώσει

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στον προκάτοχο του ότι εάν βυθιστεί αυτός στα θολά νερά του ΣΥΡΙΖΑ θα τον πάρει μαζί του . Θα τον κατηγορήσει ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα μέχρι να περάσει στην κοινή γνώμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι διαπλεκόμενος και δεν διαφέρει από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέφυγε σε έναν ωμό εκβιασμό προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού. Ότι δηλαδή η χθεσινή ανάρτηση ήταν η τελευταία προειδοποίηση πριν γίνει ο χαμός μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό που εκνεύρισε περισσότερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δημοσκόπηση που έδειξε πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος μπορεί να ηγηθεί σε ένα νέο σχήμα στην κεντροαριστερά.

Ενοχλήθηκε ακόμα και με τις διαρροές που υπήρξαν για την συνάντηση του διευθυντή του γραφείου του Μανώλη Καπνισάκη με την διευθύντρια του Νίκου Ανδρουλάκη. Θεώρησε ότι αυτές οι διαρροές έγιναν εκ του πονηρού προκειμένου να δείξουν ότι τα δύο κόμματα πάνε να συγχωνευτούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα στο οποίο θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για την ώρα δεν υπάρχει καμμία αντίδραση και είναι άγνωστο αν θα υπάρξει.

Στελέχη ωστόσο που κρατούν αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει ως στόχο να θέσει εκτός όσους έχουν διαφορετική άποψη από αυτόν και γι αυτό επιταχύνει τις εξελίξεις. «Δεν θα του κάνουμε την χάρη. Δεν πρόκειται να αντιδράσουμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν υπόγειες διεργασίες μεταξύ τους.

Υποστηρίζουν ότι τίποτα απ όλα αυτά που πιστεύει ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα δεν ευσταθεί ενώ απαντώντας για τα μαύρα ταμεία λένε ότι είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρήματα και γι αυτό άλλωστε στο παρελθόν επιχείρησε πολλές φορές να κλείσει τα κομματικά ΜΜΕ.

Οι ίδιοι άνθρωποι παραδέχονται ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει τρίτη διάσπαση γιατί τα στελέχη αυτά δεν έχουν στην πραγματικότητα που να πάνε. Ακόμα θεωρούν ότι δεν είναι σίγουρη ούτε η συνεδρίαση της ΚΕ στις 6 Ιουλίου.