Ως μια βαλβίδα αποσυμπίεσης της έντασης που υποβόσκει σε τμήμα της Νέας Δημοκρατίας για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου ότι μπορεί να λειτουργήσει η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο Παύλος Μαρινάκης και ο Θανάσης Νέζης και ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης έχουν μεταφέρει στο Κυριάκο Μητσοτάκη τον «παλμό» των μελών, με τα οποία έχουν συνομιλήσει τις τελευταίες ημέρες.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που είναι η πρώτη μετά τις ευρωεκλογές, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί σήμερα και αναμένεται να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν αρκετοί βουλευτές. Ήδη εξάλλου έχουν εκφραστεί δημόσια μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μάριος Σαλμάς, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Νότης Μηταράκης, ζητώντας ουσιαστικά να δοθεί περισσότερη έμφαση και μεγαλύτερη προσοχή στη λεγόμενη δεξιά πτέρυγα της παράταξης και σε αυτά που θεωρούνται οι πιο παραδοσιακές αρχές και αξίες της.

Διαβάστε ακόμα: Συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ: Σε αποτίµηση του εκλογικού αποτελέσµατος προχωράει ο Μητσοτάκης - Επανέρχονται οι συζητήσεις για τα ανοίγµατα προς Κέντρο και ∆εξιά


Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του να υπογραμμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας και ότι θα συνεχίσει να στρέφει όλη του την προσοχή στο να δίνει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, επιδιώκοντας να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Θα υπογραμμίσει επίσης την ανάγκη να συνεχιστεί η πολιτική της διεύρυνσης, υπενθυμίζοντας ότι όποτε έγινε αυτό η ΝΔ βγήκε νικηφόρα στις εθνικές εκλογές.

Στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε μετά τον ανασχηματισμό, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, δόθηκε ένα συνολικό μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης. Αυτό που ζήτησαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, είναι περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά.


Οι προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας τη θέση του ότι η μόνη κατεύθυνση είναι μπροστά, αναμένεται να παρουσιάσει τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα: Την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, τη ρύθμιση του καθεστώτος της βραχυχρόνιας μίσθωσης, την επιτάχυνση των διαδικασιών στο ΑΣΕΠ. Επίσης έμφαση μεγαλύτερη στην υγεία, την ασφάλεια και την καθημερινότητα, με παρεμβάσεις για παράδειγμα που θα εξυπηρετούν καλύτερα τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Προτεραιότητες που θα θέσει επίσης είναι η οικονομία, η αύξηση των μισθών, η μείωση της ανεργίας, περισσότερες επενδύσεις, αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής και συνέχιση της πολιτικής μείωσης των φόρων.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα επισημάνει ότι αύριο θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για τις τέσσερις θέσεις ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διασφαλίσει την ανανέωση της θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν, διασφαλίζοντας παράλληλα γενναίες ευρωπαϊκές πολιτικές στην άμυνα, στα ζητήματα των τιμών, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.