Η σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης -«δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ»- οι υπαινικτικές αναφορές του για «μαύρα ταμεία» στην Κουμουνδούρου, αλλά και η απόφαση του να κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγή» με συνοπτικές διαδικασίες, δείχνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε την περόνη από τη χειροβομβίδα, την πέταξε εναντίον των εσωκομματικών του αντιπάλων και τώρα περιμένει να δει τα αποτελέσματα.

Το μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι σαφές: «Εάν συνεχίσεις να με υποσκάπτεις θα σε πάρω μαζί μου», φαίνεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι εάν συνεχίσει να τον αμφισβητεί, το τέλος δεν θα είναι καλό για κανέναν από τους δύο.

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης έλεγε στα Παραπολιτικά 90,1 για την Αυγή: "Έχω μία εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο, έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου"


ΣΥΡΙΖΑ: Τι ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Αλέξη Τσίπρα κι εκείνος τον αγνόησε

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Σπίρτζη, Θεοχαρόπουλο, Γιώργο Τσίπρα- ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ του αποδίδει και τις διαρροές που υπήρξαν για συνάντηση του Μανώλη Καπνικάκη με την διευθύντρια του Νίκου Ανδρουλάκη. Θεώρησε κακόβουλο αυτό το δημοσίευμα γιατί εμφάνιζε τα δύο κόμματα να κινούνται παρασκηνιακά για τη δημιουργία του κόμματος της Κεντροαριστεράς, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει αυτός να καθορίζει τις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή «βλέπει» ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να προηγείται σε δημοφιλία προκειμένου να ηγηθεί στην κεντροαριστεράς. Στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ έχει, μάλιστα, ένα 45%. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω τρίτου προσώπου - καθώς ο πρώην και ο νυν πρόεδρος δεν μιλάνε - ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε απο τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μία δήλωση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο και με αυτόν θα πορευθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Τον παρακάλεσε ακόμα να τηλεφωνήσει στον Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσει να σταματήσει τι επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε τίποτα για το πρώτο αίτημα, ενώ αρνήθηκε να τηλεφωνήσει και να νουθετήσει τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εσωκομματικά έχει ένα πρόβλημα. «Δεν έχει συγκεκριμένο αντίπαλο που να τον αμφισβητεί και να τον απειλεί», όπως σχολιάζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, γεγονός που του δυσκολεύει το αφήγημα ότι δέχεται επιθέσεις εκ των εσω. Παράδοξως, κανένα στέλεχος από αυτά που διαφωνούν μαζί του δεν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, την συγκεκριμένη στιγμή.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29cf2lyjbgh)


Και τα «μαύρα» ταμεία 

Αντίθετα, τα στελέχη αυτά περιμένουν να δουν την κατάληξη της ιστορίας, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να διαλύσει τα πάντα γύρω του. Να εκθέσει τον πρώην πρωθυπουργό και το κόμμα του μιλώντας για «μαύρα ταμεία», να απαξιώσει ηθικά και πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ωθώντας παράλληλα κάποια στελέχη προς την έξοδο από το κόμμα.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του, ωστόσο, έχουν αποφασίσει να μην του προσφέρουν καλές υπηρεσίες στοχοποιώντας τον την συγκεριμένη στιγμή, καθώς δεν θέλουν να τον παρουσιάσουν ως θύμα στην κοινή γνώμη. Άλλωστε αρκετοί έχουν εκπλαγεί, καθώς θεωρούν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος δημιούργησε την νέα εσωκομματική κρίση, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικά έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι οι αντιδράσεις του προέδρου είναι αψυχολόγητες, καθώς ο ίδιος άνοιξε την συζήτηση για την κεντροαριστερά και με βάση την τακτική του θα μπορούσε να την κερδίσει.

Τα στελέχη που έχει στοχοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς θεωρούν ότι σήμερα δεν έχουν πολιτική στέγη. Δεν ξέρουν δηλαδή που να πάνε εάν ανοίξουν την πόρτα εξόδου από το κόμμα τους. Άρα δεν έχουν παρά να περιμένουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και εφόσον υπάρξει κάτι καινούργιο υπό την προεδρία του Χάρη Δούκα να στραφούν προς τα εκεί.


Η αντίδραση Τσίπρα

Οσο για τον Αλέξη Τσίπρα για την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται να θέλει να απαντήσει. Χθες, βρισκόταν στο Στρασβούργο, ενώ τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα πάρει μέρος στην αποφοίτηση του πανεπιστημίου Κος. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι με έμμεσο τρόπο μπορεί κάποια στιγμή να υπάρξει απάντηση του πρώην πρωθυπουργού σε ότι του καταμαρτυρεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ότι αφορά τα «μαύρα ταμεία», στελέχη της παλαιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι είναι γνωστό σε όλους ότι το κόμμα αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες εδώ και πολύ καιρό και γι’ αυτό πολλές φορές είχε συζητηθεί και το κλείσιμο των ΜΜΕ .