Μεγάλη είναι η αναστάτωση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις για «μαύρα» λεφτά στο ταμείο του κόμματος.

Το στέλεχος του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε πως «παροτρύνω τους Στέφανο Κασσελάκη και Ευάγγελο Αποστολάκη να πάνε στον εισαγγελέα για τα “μαύρα” ταμεία, αν έχουν στοιχεία».

«Τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος δεν συνεδρίασαν ποτέ για την “Αυγή”», τόνισε καταλογίζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη πως «κινήθηκε αντικαταστατικά».

*Διαβάστε ακόμα: "Βόμβα" Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29pocyrsg29)

ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος για τα «μαύρα» 

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την ανάρτηση Κασσελάκη, με την οποία υπονόησε την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στο κόμμα, που από πολλούς διαβάζεται ως επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τις αναφορές του Ευάγγελου Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1, ο οποίος ομολόγησε ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα ταμεία.

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πως γίνεται αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Yπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει υπαινιγμούς για χάος το οποίο παρέλαβε ως προς τα οικονομικά του κόμματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ''πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα''. Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».