Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και περί μαύρου χρήματος, την αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας "Αυγή" και το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί;» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης.

Απέρριψε κατηγορηματικά τις φήμες περί μαύρων χρημάτων στο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη. «Μαύρα χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια. Αν υπήρχαν, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική μέγγενη», τόνισε, επισημαίνοντας την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει το κόμμα και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εξυγίανσης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση για την αναστολή της καθημερινής κυκλοφορίας της εφημερίδας "Αυγή", ο κ. Μαμουλάκης παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή. «Στο προηγούμενο Εκτελεστικό Γραφείο συζητήθηκε και πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση», εξήγησε, υπογραμμίζοντας την οικονομική αιμορραγία του κόμματος. Παρά τις δυσκολίες, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος να αναταχθούν τα οικονομικά του κόμματος και να επανέλθει η καθημερινή κυκλοφορία της εφημερίδας.

Ο Χάρης Μαμουλάκης δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας για τη σημασία του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε, τονίζοντας το σημαντικό αποτύπωμα του Τσίπρα στον προοδευτικό χώρο. Ανέφερε επίσης ότι ο νέος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, αν και αντιμετώπισε δυσκολίες και λάθη, βοήθησε σημαντικά με την εξωστρέφειά του. Σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα, κάτι που θα φανεί ξεκάθαρα στο μέλλον.

O Χάρης Μαμουλάκης στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή      26-06-24

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Αποστολάκη για τα μαύρα χρήματα

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Μαύρα χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια. Μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεν υπάρχουν γιατί απλούστατα αν υπήρχαν δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική μέγγενη, εξ ου και η εξυγίανση στο φύλλο της Αυγής αλλά γενικότερα η δημοσιονομική δυσκολία που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται προφανώς γιατί δεν έχει τέτοιου είδους στήριξη.

Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της Αυγής

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Είναι μια δύσκολη καμπή. Στο προηγούμενο Εκτελεστικό Γραφείο συζητήθηκε και πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, δεν νομίζω ότι ήταν απόφαση ενός ανθρώπου. Έχω την εικόνα ότι συζητήθηκαν τα οικονομικά του κόμματος και φαντάζομαι ότι το θέμα των Μέσων που διαθέτει το κόμμα είναι πρωτευούσης σημασίας διότι από εκεί προέρχεται η οικονομική αιμορραγία. Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη για τον Τύπο, το έντυπο δύσκολα επιβιώνει, αυτό βέβαια είναι πολύ στενάχωρο και δεν θα πρέπει να μείνει ως μονιμότητα. Θα πρέπει να επιδιωχθεί ο τρόπος να αναταχθούν τα οικονομικά και να επανέλθει το φύλλο της Αυγής ξανά καθημερινά. Δεν είναι μόνο ο συμβολισμός του είναι και η ουσία και η παραγωγή πολιτικής μέσα από ένα τέτοιο φύλλο.

Για τον Α. Τσίπρα

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι τέτοιο το αποτύπωμά του στον προοδευτικό χώρο και δη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν χωράει ερωτηματικό. Ο Στ. Κασσελάκης είναι ο εκλεγμένος πρόεδρός μας που έδωσε τη μάχη, έδωσε όλο του τον εαυτό του προεκλογικά, με τα λάθη και τις παραλείψεις αλλά και τα πολλά θετικά, με την εξωστρέφεια που μας βοήθησε αναμφίβολα και από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα από τον Στ. Κασσελάκη εναντίον του Αλ. Τσίπρα τουναντίον άλλωστε αυτό είναι κάτι που πολύ σύντομα θα διαφανεί.