Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές περί μαύρου χρήματος αλλά και την αποχώρηση των τριών στελεχών του κόμματος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θάνος Μωραΐτης.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση των τριών στελεχών με βολές κατά του προέδρου, ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι τα στελέχη αυτά είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους τόσο δημόσια όσο και στα εσωτερικά όργανα του κόμματος, τα οποία θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες. «Θα έλεγα σε όλους που αυτή τη στιγμή αγωνιούν ψυχραιμία», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, προσθέτοντας ότι η εσωστρέφεια δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε αυτή τη φάση και ότι απαιτείται σοβαρότητα και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις.

Στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη

Ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προέρχεται από το πολιτικό σύστημα ή κάποιον κομματικό σωλήνα, αλλά φέρνει κάτι νέο και φρέσκο στην πολιτική ζωή της χώρας. «Έφερε κάτι φρέσκο στην πολιτική ζωή του τόπου, φέρνει πράγματι κάτι νέο, φέρνει νέες ιδέες», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να συμβάλει σε έναν διάλογο εν όψει των συνεδριάσεων των οργάνων και του κρίσιμου καταστατικού συνεδρίου.

Οικονομικά Προβλήματα και ΜΜΕ

Ο Θάνος Μωραΐτης μίλησε επίσης για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση λόγω των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών. Το κόστος για να διατηρηθούν οι λειτουργίες της εφημερίδας «Αυγή» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Δεν θα έχουμε απολύσεις στην Αυγή και στο Κόκκινο, αυτή τη στιγμή καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια», διαβεβαίωσε ο κ. Μωραΐτης, τονίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για τη διατήρηση των μέσων ενημέρωσης του κόμματος.

Ο Θάνος Μωραΐτης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή     26 -06-24

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή την αποχώρηση των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με βολές κατά του προέδρου

Θ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Και οι τρεις σύντροφοι θα είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, όπως το έχουν κάνει και κατά το παρελθόν, και δημόσια αλλά κυρίως στα όργανα τα οποία τις επόμενες θα συνεδριάσουν. Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα συμμετέχει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, και θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να κάνει το δικό της προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Θα έλεγα σε όλους που αυτή τη στιγμή αγωνιούν ψυχραιμία έχουμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά για τον προοδευτικό χώρο και κυρίως για τη χώρα και θα πρέπει να επικρατήσει η σοβαρότητα, θα πρέπει να επικρατήσουν οι διάφανες και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και κυρίως το σχέδιο το οποίο χρειάζεται και απαιτούν από εμάς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Όλη αυτή η εσωστρέφεια που έχει πάρει μια διάσταση που κανείς δεν την περίμενε, δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι σε αυτή τη φάση στην οποία βρισκόμαστε.

Θ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι προϊόν αυτού του πολιτικού συστήματος ή κάποιου κομματικού σωλήνα, είναι κάτι άλλο. Έφερε κάτι φρέσκο στην πολιτική ζωή του τόπου, φέρνει πράγματι κάτι νέο, φέρνει νέες ιδέες και προσπαθεί με τις παρεμβάσεις του εν όψει και της συνεδρίασης των οργάνων αλλά κυρίως και εν όψει του κρίσιμου καταστατικού συνεδρίου που έχουμε μπροστά μας να συμβάλλει σε ένα διάλογο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ.Κασσελάκη περί μαύρων χρήματων

Θ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Ο κ.Κασσελακης ξεκαθαρίζει σήμερα ότι η βασίλισσα του μαύρου χρήματος στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Για την Αυγή

Θ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωμένη κρατική επιχορήγηση ως κόμμα με βάση το ποσοστό που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, είναι τα 4 εκατομμύρια. Το κόστος για να κρατήσουμε όρθιο το Κόκκινο και την Αυγή είναι γύρω στα 3,5 εκατομμύρια το χρόνο για αυτό επιτακτικά ο κ. Κασσελάκης έβαλε τα ζητήματα επί τάπητος. Λεει «η κατάσταση είναι αυτή, ένας δρόμος που άλλα κόμματα έχουν κάνει κατά το παρελθόν ή το κάνουν ακόμη είναι τα μαύρα χρήματα· εγώ δεν θα ακολουθήσω σε καμία περίπτωση αυτόν τον δρόμο».

Θ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Δεν θα έχουμε απολύσεις στην Αυγή και στο Κόκκινο, αυτή τη στιγμή καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.