Ένταση προκάλεσε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η τοποθέτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά, ο οποίος χρησιμοποίησε καταγγελτικό λόγο, οδηγώντας τον πρωθυπουργό να του απαντήσει στα όσα είπε.

«Εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε και για έναν «φωτογραφικό» διαγωνισμό του Υπ. Πολιτισμού σε σχέση με μια εταιρία που προμηθεύεται καφέ.

Το ύφος και η αναφορά στην εξυπηρέτηση ολιγοπωλίων έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει: «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα οτι εξυπηρετούμε τους λίγους». Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη και παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, στην αποστροφή του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας περί της άρνησης για «μικρή και φοβική ΝΔ» σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την ανάγκη επιστροφής της παράταξης στις «παραδοσιακές» της αξίες χειροκρότησαν οι περισσότεροι βουλευτές, με λίγους να μην αντιδρούν, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μάριος Σαλμάς.