«Από τη συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καταλαβαίνω ότι ούτε μαύρα ταμεία είχε ποτέ ούτε σκοτεινές δοσοληψίες με παράκεντρα, αν υπήρχε μια τέτοια διάχυτη αίσθηση στο χώρο μας πρώτος εγώ θα απείχα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές περί μαύρων χρημάτων

Ερωτηθείς για το θέμα της «Αυγής» ο κ. Φαραντούρης δήλωσε στεναχωρημένος που βλέπει «μια ιστορική εφημερίδα να ανακρούει πρύμναν» 

«Πρέπει να ξεκινήσουμε τη συζήτηση από χειροπιαστά παραδείγματα για το αν υπάρχουν κοινά σημεία επαφής καταρχήν μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματά μας θα χάσουν την αυτοτέλεια τους» σχολίασε για το ενδεχόμενο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

«Αν μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία σύγκλισης, όχι να τα εφεύρουμε, όχι με το ζόρι να εκβιάσουμε συνεργασίες εκεί που δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν αλλά αν πραγματικά αβίαστα φαίνεται ότι σε ορισμένες περιστάσεις υπάρχουν κοινές προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων και βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων τότε ναι μπορούν οι όμορες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις να βρούμε κοινό παρονομαστή» πρόσθεσε.


Ο Νικόλας Φαραντούρης στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  26-06-24


Όλα όσα είπε ο Νικόλας Φαραντούρης στα Παραπολιτικά 90,1 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Η ουσία της πολιτικής είναι οι θέσεις και οι προτάσεις του καθενός και αν υπάρχει πεδίο σύγκλισης κάποιων πολιτικών δυνάμεων το οποίο το εύχομαι και για το οποίο εργάζομαι θα πρέπει να υπάρχει στη βάση αρχών, πολιτικών, θέσεων. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν οι περικοκλάδες οι διαδικαστικές, τον ενδιαφέρει να λύσει τα προβλήματά της καθημερινότητάς του.

Πρέπει να ξεκινήσουμε τη συζήτηση από χειροπιαστά παραδείγματα για το αν υπάρχουν κοινά σημεία επαφής καταρχήν μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματά μας θα χάσουν την αυτοτέλεια τους.

Ερωτηθείς πως φαντάζεται την σύμπραξη των δύο χώρων

Το ενιαίο ψηφοδέλτιο χρειάζεται μια ομπρέλα για να υπάρξει γιατί η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν μπορεί να αποδώσει το μπόνους του πρώτου κόμματος και γενικότερα υπάρχουν τα συνταγματικά κολλήματα αλλά αυτό είναι αρκετά μεταγενέστερο. ... Να δούμε εάν τα κόμματα έχουν προτάσεις που μπορούν να συναντηθούν σε κοινούς στόχους, σε κοινές πολιτικές και σε κοινό παρονομαστή γιατί έχει ανοίξει μια συζήτηση για την Κεντροαριστερά γενικά και αφηρημένα.

Υπάρχουν πράγματα που συμφωνούμε; Μπορεί να ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν κοινό τόπο; Αν ναι υπάρχει πεδίο σύγκλισης, αν όχι ο καθένας σπίτι του. Αν μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία σύγκλισης, όχι να τα εφεύρουμε, όχι με το ζόρι να εκβιάσουμε συνεργασίες εκεί που δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν αλλά αν πραγματικά αβίαστα φαίνεται ότι σε ορισμένες περιστάσεις υπάρχουν κοινές προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων και βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων τότε ναι μπορούν οι όμορες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις να βρούμε κοινό παρονομαστή.

Αναφορικά με το θέμα της Αυγής

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω μια ιστορική εφημερίδα να ανακρούει πρύμναν. Θέλω να δω πως αυτό θα μεταφραστεί σε μια παρουσία της εφημερίδας στο νέο ψηφιακό χάρτη που αναδύεται. Σίγουρα το να εκλείψει η εφημερίδα είναι κάτι που κανείς δεν το θέλει αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε σε αυτή τη φάση, έχω την αίσθηση ότι περί ενός εξορθολογισμού θα πρόκειται.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές περί μαύρων χρημάτων

Δεν θα βρισκόμουν σε αυτό το κόμμα αν είχα την υποψία παράνομων σκοτεινών και μαύρων δοσοληψιών. Από τη συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καταλαβαίνω ότι ούτε μαύρα ταμεία είχε ποτέ ούτε σκοτεινές δοσοληψίες με παράκεντρα, αν υπήρχε μια τέτοια διάχυτη αίσθηση στο χώρο μας πρώτος εγώ θα απείχα.