«Είμαι αρνητικός με τα σημερινά δεδομένα να ψηφίσω την κυρία Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή. 

Και εξήγησε: «Θεωρώ ότι η κα Σακελλαροπούλου έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος με την παρουσία της στο επινίκιο γλέντι (για το γάμο των ομοφύλων), η/ο πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να είναι το σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού και θεωρώ ότι αυτό ήταν κάτι που ήταν εντελώς διχαστικό. Επομένως έχω προβληματιστεί και προβληματίζομαι πάρα πολύ και με τα σημερινά δεδομένα είμαι αρνητικός».


«Δεν δέχομαι ιδεολογικό ευνουχισμό της παράταξης» είπε συνεχίζοντας και χαρακτήρισε τραγικό λάθος το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Συμφωνώ με τον Νικήτα Κακλαμάνη. Δεν μπορεί να μην αντικαθίστανται μόνο οι εξωκοινοβουλευτικό υπουργοί» πρόσθεσε.

Ο Θεόδωρος Καράογλου στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή               27-06-24

Τι είπε ο Θεόδωρος Καράογλου στα Παραπολιτικά 90.1 

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Θεόδωρος Καράογλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Με αφορμή την παρέμβαση στη χθεσινή ΚΟ της ΝΔ για τα ζητήματα που κόστισαν στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Να ξεκαθαρίσω το αποτέλεσμα ήταν νίκη δεν ήταν ήττα για τη ΝΔ. Όταν παίρνεις ένα ποσοστό και είσαι πρώτο κόμμα που αθροιστικά το δεύτερο και το τρίτο κόμμα δεν ξεπερνάνε το ποσοστό σου προφανώς είναι ένα αποτέλεσμα νίκης από εκεί και πέρα όμως δεν πετύχαμε το στόχο μας. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας, ο στόχος μας ήταν το 33% και δεν τον ξεπεράσαμε, αντίθετα ήμασταν 5% κάτω και προφανώς μας προβληματίζει και το γεγονός ότι ένα εκατομμύριο συμπατριώτες μας οι οποίοι μας είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Ιουνίου του ’23 απείχαν από την διαδικασία. Αυτές είναι οι διαπιστώσεις πρέπει να βρούμε ποιος ή τι φταίει. Στο ποιος είναι τα πρόσωπα. Εγω δεν λέω ότι δεν έχουνε βασική ευθύνη τα πρόσωπα για το εκλογικό αποτέλεσμα λέω όμως ότι υπάρχουν και πρόσωπα που έχουν ευθύνη και αναφέρομαι σε λίγους υπουργούς - υφυπουργούς αλλά αναφέρομαι σε πολλοί περισσότερους διορισμένους από εμάς, και αναφέρομαι σε γενικούς γραμματείς, σε διοικητικές οργανισμών οι οποίοι έχουν κλειστές πόρτες, οι οποίοι λόγω του ότι είναι πέντε χρόνια έχουν μια αλαζονεία. Αυτά ειναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Θέλω εδώ και ένα μήνα να δω ένα διοικητή ενός Οργανισμού, είμαι 20 χρόνια βουλευτής, έχω τέσσερα χρόνια υπουργός και δεν απαντάει στο τηλεφωνο, δεν δέχεται να με ακούσει και δεν με δέχεται; Αυτό είναι μια αλαζονική συμπεριφορά η οποία πρέπει να τιμωρηθεί γιατί είναι ένας από τους λόγους που περάσαμε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών μας.

Αναφορικά με τις πολιτικές που ευθύνονται για το χαμηλό αποτέλεσμα των ευρωεκλογές

Οι πολιτικές που έχουν σχέση με το πρόβλημα της ακρίβειας, με το πρόβλημα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και με τα προβλήματα στο χώρο της υγείας βεβαίως υπάρχουν και πολλά άλλα αλλά λέω τα πιο σημαντικά. Δεν λεω ότι δεν κάναμε κάτι, κάναμε κάποια πράγματα όμως οι προσδοκίες των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ απαιτητικότερες από εμάς. Γιατι στην πρώτη μας τετραετία ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη και τώρα οι πολίτες ζητούν ακόμη περισσότερα από εμάς πιο γρήγορα, πιο θαρρετά να αποφασίσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους.

Για τον γάμο των ομόφυλων

Θεωρώ ότι ήταν τραγικό λάθος το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών γιατί είναι ξένο προς την ιδεολογία μας, προς τις αρχές μας, προς τις αξίες μας προς την παράδοσή και την ιστορία της παράταξής μας. Υπήρχε το σύμφωνο συμβίωσης αν θέλανε κάποιοι να λυθεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα μπορούσε με μια απλή τροπολογία να λυθεί εκεί. Δεν κατάλαβα γιατί ένα τρίμηνο ασχολούμασταν με το ζήτημα αυτό, ένα ζήτημα που διαίρεσε την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά κόμματα οριζοντίως. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που στοίχησε στην παράταξή μας και δεν έπρεπε να έρθει όπως επίσης ακόμη μεγαλύτερη ζημιά έκανε το επινίκιο γλέντι.

Ερωτηθείς αν είναι θετικός στην υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου

Θεωρώ ότι η κα Σακελλαροπούλου έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος με την παρουσία της στο επινίκιο γλέντι (για το γάμο των ομοφύλων), η/ο πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να είναι το σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού και θεωρώ ότι αυτό ήταν κάτι που ήταν εντελώς διχαστικό. Επομένως έχω προβληματιστεί και προβληματίζομαι πάρα πολύ και με τα σημερινά δεδομένα είμαι αρνητικός.

Αναφορικά με τη διεύρυνση της ΝΔ

Είμαι από αυτούς που βλέπω θετικά τη διεύρυνση της παράταξης. Αισθάνομαι δικαιωμένος και περήφανος όταν βλέπω έναν παλιό μου ιδεολογικό αντίπαλο να έρχεται στις τάξεις της παράταξης μου όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τις αρχές, τις αξίες τους, την ιδεολογία τους θα τις φέρουν στη ΝΔ γιατί εμείς έχουμε αρχές, έχουμε αξίες κι ιδεολογία. Σαφέστατα είμαι υπέρ της διεύρυνσης αλλά δεν δέχομαι τον ιδεολογικό ευνουχισμό της παράταξής μας.

Με αφορμή τη χθεσινή παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη ότι δεν αντικαταστάθηκε κανενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης στους ανασχηματισμούς

Όλοι αυτοί οι εξωκοινοβουλευτικοί κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους που δεν χρειάζονται ποτέ καμία αλλαγή;