Ο Κασσελάκης ευθέως είπε ότι ο Τσίπρας έπαιρνε μαύρα λεφτά, αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από την πλευρά του Τσίπρα. Ο Αποστολάκης προσπάθησε να το διορθώσει αλλά τα έκανε χειρότερα. Υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα όπου πρέπει να μιλήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για αυτό”, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για τα «μαύρα χρήματα», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης έχει περάσει μια "κόκκινη γραμμή" έναντι του κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ευθέως για αποδοχή μαύρων χρημάτων. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι αυτή η κατηγορία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο κ. Αποστολάκης, προσπαθώντας να διορθώσει την κατάσταση, την επιδείνωσε. «Αυτό πλήττει τον πυρήνα της ελληνικής δημοκρατίας και υποσκάπτει σοβαρά τους δημοκρατικούς θεσμούς», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόταση Κασσελάκη για ορκωτούς λογιστές

Σχετικά με την πρόταση του κ. Κασσελάκη για την ανάθεση του ελέγχου των οικονομικών δηλώσεων των πολιτικών και των κομμάτων σε ορκωτούς λογιστές, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι αυτό είναι "τεράστιο φάουλ" καθώς η ελληνική νομοθεσία ήδη προβλέπει τον έλεγχο αυτό από επιτροπή της Βουλής. Η πρόταση του κ. Κασσελάκη, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπονοεί ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αξιόπιστοι.

Κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή»

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη λύπη του για το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή», υπογραμμίζοντας τη σημασία της στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει ορθολογικά κριτήρια οικονομικής διαχείρισης είναι ένα θετικό βήμα.

Συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Ο Υπουργός Υγείας περιέγραψε την πρόσφατη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ως καταπληκτική, επαινώντας τον Πρωθυπουργό για την ενεργή συμμετοχή του. Σχολίασε επίσης ότι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια έβλαψε την ΝΔ στις εκλογές, αλλά υπογράμμισε την αξία του διαλόγου και της αναγνώρισης των λαθών ως σημαντικές δημοκρατικές κατακτήσεις.

O Άδωνις Γεωργιάδης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                      27 -06-24

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τις δηλώσεις Κασσελάκη για τα μαύρα χρήματα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο Κ. Κασσελάκης έχει περάσει έναντι του κ. Τσίπρα μια κόκκινη γραμμή η οποία μάλιστα δεν έχει και επιστροφή. Όταν διάβασα την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη κατάλαβα ότι έχει πει κάτι πολύ χοντρό για τον κ.Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης ευθέως είπε ότι ο κ. Τσίπρας έπαιρνε μαύρα λεφτά, αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από την πλευρά του κ.Τσίπρα. Ο κ. Αποστολάκης προσπάθησε να το διορθώσει αλλά τα έκανε χειρότερα. Υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα όπου πρέπει να μιλήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για αυτό. Αυτά είναι σοβαρά πολιτικά ζητήματα για ποιο λόγο; Το αν σκοτώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ και αν βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα ok έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά το να δημιουργούμε στον ελληνικό λαό την εικόνα ότι όλοι οι πολιτικοί και όλα τα κόμματα το μόνο που κάνουν είναι να ανταλλάσσουν μαύρα αυτό δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πλήττει τον πυρήνα της ελληνικής δημοκρατίας και υποσκάπτει σοβαρά τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πίστη του λαού στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Αναφορικά με την πρόταση Κασσελάκη να βάλουν ορκωτούς λογιστές

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ουσία είναι ότι αυτό από μόνο του είναι τεράστιο φάουλ γιατί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η Βουλή συστήνει επιτροπή από ορκωτούς λογιστές και δικαστές οι οποίοι ελέγχουν το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών και των κομμάτων και μάλιστα γίνεται έλεγχός και προ των εκλογών και απολογιστικά μετά τις εκλογές όπου καταθέτουν τα κόμματα όλες τις δαπάνες τους και εκδίδεται και πόρισμα. Όταν λεει ο κ. Κασσελάκης να βάλουμε την Deloitte ή κάποια εταιρεία δέκα χρόνια πίσω άρα και την περίοδο που πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσίπρας είναι σαν να λεει ότι όλος ο οικονομικός έλεγχος πολιτικών και κομμάτων που γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αξιόπιστος.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η εικόνα και η ιδέα ότι οι πολιτικοί είναι ανεξέλεγκτοι είναι ψευδείς, δεν ισχύει και το πόθεν έσχες μας ελέγχεται και τα δάνειά μας ελέγχονται και οι πιστωτικές μας κάρτες ελέγχονται και προεκλογικό λογαριασμό ανοίγουμε και όλες οι δαπάνες περνάνε μέσα από τον προεκλογικό λογαριασμό και το ύψος των δαπανών ελέγχεται, όλα έχουν παραστατικά. Η ιδέα όπου καλλιεργούμε στον ελληνικό λαό ότι οι πολιτικοί είναι ανεξέλεγκτοι βλάπτει τον πυρήνα της δημοκρατίας.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όταν ο Κασσελάκης λεει προτείνω να κάνουμε δεκαετή έλεγχο στην αξιοπιστία των δηλώσεων πόθεν έσχες των κομμάτων και προτείνω και την Deloitte ή όποια άλλη εταιρεία στην ουσία λεει ότι εγώ πιθανόν να θεωρώ και τον Τσίπρα κλέφτη. Εδώ πρέπει ο Τσίπρας να απαντήσει.

Για την Αυγή

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Λυπούμαι που κλείνει η Αυγή. Η Αυγή είναι ένα τμήμα της μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδος και εκτός αυτού όταν κλείνει μια εφημερίδα και κάποιος κόσμος χάνει τη δουλειά του δεν μπορείς να χαίρεσαι. Όμως η απόφαση να εφαρμόσουν ορθολογικά κριτήρια οικονομικής διαχείρισης στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για αυτό το κόμμα. Ο κ Κασσελάκης είπε ότι η Αυγή μπαίνει, δημιουργεί χρέη εγώ επιλέγω να την κλείσω άρα να μειώσω προσωπικό και τα λεφτά που θα εξοικονομήσω θα πληρώσω τους προμηθευτές και να κάνω ένα οικονομικά βιώσιμο μοντέλο μέσω διαδικτύου και του κυριακάτικου εντύπου κλπ. Όλο αυτό είναι μια ρεαλιστική ορθολογική απόφαση οικονομικής διαχείρισης μιας ελλειμματικής επιχείρησης, όταν μπαίνεις σε αυτή τη λογική όμως και την υιοθετείς δεν μπορείς να την υιοθετείς για την Αυγή και να την αμφισβητείς πχ για την Λάρκο ή για την Ολυμπιακή , να την αμφισβητείς για το Χ ιδιώτη επιχειρηματία.

Αναφορικά με την χθεσινή ΚΟ της ΝΔ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ήταν μια καταπληκτική συζήτηση. Εγώ είμαι περήφανος για την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και για τον Πρωθυπουργό γιατι έχουμε έναν πρόεδρο της ΝΔ που εμεινε μέσα έξι ώρες, σημείωνε τι έλεγε ο κάθε βουλευτής και απάντησε σε όλους, δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Έγινε πραγματικός διάλογος πραγματικών ανθρώπων. Αυτά που είπαν οι βουλευτές, πλην μιας περιπτώσεως, ήταν όλα καλόπιστα και εξέφραζαν αληθινές αγωνίες.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο γάμος για τα ομόφυλά ζευγάρια έβλαψε τη ΝΔ στις εκλογές. Και ο Πρωθυπουργός το σχολίασε και αναγνώρισε το κομμάτι της βλάβης ,και οι πανηγυρισμοί μετά μας έβλαψαν πάρα πολύ όλα αυτά μετρήθηκαν στην κάλπη. Λάθη θα γίνονται, κυβερνήσεις αλάνθαστες δεν υπάρχουν, ιδανικά συστήματα και ιδανική ζωή δεν υπάρχει. Εγώ είμαι περήφανος γιατί τα λάθη μας εμείς μπορούμε και να τα αναγνωρίζουμε και να τα συζητάμε και όταν τα θέτουμε να μην θεωρούμε ο ένας τον άλλο εχθρό. Είναι μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση αυτή.