Για την αναστολή του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης: Προτείναμε να αναλάβουν την Αυγή οι εργαζόμενοι, δεν το επιθυμούν - Η απόφαση για το κλείσιμο είχε παρθεί πριν γίνω πρόεδρος

«Είναι μια εξαιρετικά θλιβερή εξέλιξη. Αυτή η απόφαση πάρθηκε χωρίς να έχει γίνει κάποια συζήτηση στα όργανα του κόμματος, άρα δεν έχουμε γίνει συμμέτοχοι στη λήψη της απόφασης. Δεν μπαίνω στο αν ήταν σωστή ή λάθος γιατί δεν έχω γνώση των δεδομένων, δεν έχει παρουσιαστεί δηλαδή κάποιο σχέδιο βιωσιμότητας και απ’ ό,τι έμαθα δεν έχει γίνει και διαβούλευση με τους εργαζομένους επομένως κρίσιμα ζητήματα θα πρέπει να λύνονται διαφορετικά», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

Ερωτηθείσα αν ισχύει ότι έχουν λάβει μήνυμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την «Αυγή», για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, απάντησε: «Μας έχει σταλεί ένα email, φυσικά και ο καθένας από εμάς θα συνδράμει όπως μπορεί».


Για τις δηλώσεις Κασσελάκη και Αποστολάκη περί «μαύρου χρήματος»

Σε ό,τι αφορά τις υπόνοιες για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Νοτοπούλου είπε: «Δεν μπορεί να υπάρχει καμία υπόνοια, όποιος έχει στοιχεία πρέπει να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του κ. Αποστολάκη, απάντησε: «Ο κ. Αποστολάκης εξήγησε τι ήθελε να πει, δεν θα μπορώ σε ερμηνείες. Θέλω όμως να επιστήσω την προσοχή, μια συζήτηση που τσουβαλιάζει τα πολιτικά κόμματα, τους πολιτικούς , τους βουλευτές σε μια λογική του όλοι είναι το ίδιο έμμεσα, ασυνείδητα ίσως, κανονικοποιεί τη ρητορική της ακροδεξιάς. Και επειδή δεν είμαστε όλοι το ίδιο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Έπειτα, ερωτηθείσα αν θα ζητήσει διευκρινήσεις στην Κεντρική Επιτροπή για όλα όσα έχουν ειπωθεί, η κ. Νοτοπούλου απάντησε: «Φυσικά, τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι δεν μπορεί να μένουν σκιές για ένα κόμμα τόσο κρυστάλλινο και διαφανές όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως όμως δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και για το πώς θα πάμε αύριο. Δηλαδή το να μπούμε σε μια συζήτηση για τη συγκόλληση δύο κομμάτων δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ τύποις δεν θα οδηγήσει πουθενά. Υπάρχει ένα δυναμικό κοινωνικό αίτημα για ανασύνθεση του χώρου αυτό απαιτεί πάρα πολύ δουλειά, απαιτεί να φύγουμε από ηγεμονισμούς, από μικροπολιτικές και να ενώσουμε πολλά μικρά ή μεγαλύτερα ρυάκια έτσι ώστε να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι που να φέρει την αλλαγή».

H Κατερίνα Νοτοπούλου στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα               27-06-24