Λάθος χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την πρωτοβουλία των 87 βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να στείλουν κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

*Διαβάστε εδώ: Σύγκρουση "φατριών" στον ΣΥΡΙΖΑ - Ακονίζουν μαχαίρια για τη συνεδρίαση της ΚΕ - Γκρίνια και για το "ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ" του Κασσελάκη

«Είμαι αντίθετος με τη λογική των 87. Δημιουργείται εικόνα που δεν είναι καλή για τον κόσμο. Δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα της κίνησης τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυλωνίτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη.

«Ο αδελφός του κ. Κασελακη μπορεί να είναι αδελφός του προέδρου του κόμματος, αλλά είναι λάθος αυτό που έκανε», πρόσθεσε.


«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βγει μπροστά και να υποστηρίξει το κόμμα του»

«Βλέπω πρόσωπα στην ομάδα των 87 που είναι συνδεδεμένα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βγει μπροστά και να υποστηρίξει το κόμμα του. Είναι λάθος η σιωπή του. Έχουμε έναν αρχηγό σήμερα. Δεν βλέπω να έχει βγει με ένα τρόπο σοβαρό. Εγώ θα πόναγα το παιδί μου. Δεν μπορεί να βλέπει αυτές τις ομαδοποιημένες καταστάσεις που τον διέλυσαν κι αυτόν», επισήμανε ο κ. Αυλωνίτης.


Η συνέντευξη του Αλέξανδρου Αυλωνίτη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Αλέξανδρος Αυλωνίτης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Κληθείς να σχολιάσει το κείμενο των 87 βουλευτών, είπε: «Είμαι αντίθετος με αυτή τη λογική, γιατί έτσι δημιουργούν ομαδοποιημένες καταστάσεις στο κόμμα και το έχουμε πληρώσει πολλές φορές και με δύο απανωτές ήττες, με παραίτηση του προέδρου μας κλπ. Φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία αθροιζόμενα δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις που δημιουργούν εικόνα η οποία δεν είναι καλή για τον κόσμο».

«Θεωρώ λάθος την πρωτοβουλία των 87 γιατί το να υπογράφουν όλοι μαζί ένα κείμενο δημιουργείται η εικόνα ότι κάπου συγκεντρώθηκαν πέρα από τα όργανα, και εξέφρασαν μια άποψη. Θα μπορούσαν αυτή την άποψη να την εκφράσουν εσωτερικά, όταν μάλιστα η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε όταν ήδη είχε ανακοινωθεί η σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας και η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης», πρόσθεσε.

Με αφορμή την ανάρτηση του αδερφού του κ. Κασσελάκη, είπε: «Είναι λάθος η κίνηση αυτή, ο αδερφός του κ. Κασσελάκη μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσει το ίδιο λάθος που επεσήμανε».

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Αποστολάκη περί μαύρων χρημάτων, ανέφερε: «Μίλησα με τον κ. Αποστολάκη, δεν εννοούσε αυτό που είπε. Η πρώτη του δήλωσή του ήταν λανθασμένη, έδωσε τη δυνατότητα στον οποιανδήποτε να το ερμηνεύσει διαφορετικά και δικαιολογημένα να το ερμηνεύσει διαφορετικά».

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε διάσπαση, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί αυτή η ιστορία να οδηγήσει σε μια καινούργια διάσπαση, αν και βλέπω πρόσωπα μέσα σε αυτή την ομάδα, τα οποία σηματοδοτούν κάτι. Όταν υπάρχουν πρόσωπα τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον Αλέξη Τσίπρα, τότε δεν αντιλαμβάνομαι... αν το συσχετίσω και με το γεγονός ότι έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας που μας οδήγησε στο να είμαστε κυβέρνηση θα πρέπει να βγει και να υποστηρίξει το κόμμα του. Είναι λάθος η σιωπή».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει στηρίξει μέχρι σήμερα τον κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Όταν συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα δεν βλέπω να βγαίνει με ένα τρόπο σοβαρό. Θα μου πείτε ότι έχει φύγει από αρχηγός, δεν θέλει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του κόμματος, πρέπει να κρατήσει μια απόσταση αλλά η συμμετοχή του στα κοινά και με το Ινστιτούτο αλλά και με την υποχρέωση να στηρίξει ένα κόμμα που ουσιαστικά είναι «δημιούργημά» του ... Εγώ θα πόναγα το παιδί μου, θα έκανα ότι μπορούσα δεν το κάνει όμως. Δεν μπορεί να βλέπει αυτές τις ομαδοποιημένες καταστάσεις οι οποίες τον διέλυσαν και τον ίδιο. Δηλαδή οι ισορροπίες που κράτησε ο Αλ Τσίπρας τόσο καιρό μέσα από αντιμαχόμενες ομαδοποιημένες καταστάσεις αυτές μπορεί σε κάποια φάση να τον έβγαλαν στην κυβέρνηση όμως μετά την ήττα λειτούργησαν εντελώς διαλυτικά».

O Αλέξανδρος Αυλωνίτης  στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή               28-06-24