Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την επιστολή-φωτιά των «87» με στόχο τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως «κάποιοι έχουν νταλκά να απαλλαγούν από τον Κασσελάκη», λέγοντας σε επικριτικό τόνο πως πρέπει «να διαχειριστούν μόνοι τους την πίκρα τους», καθώς «είναι προσβολή η στάση τους απέναντι σε όσους ψήφισαν Κασσελάκη» για πρόεδρο του κόμματος.

Σε σχέση με το αν είναι ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από αυτήν την κίνηση, είπε πως «αν ήθελε να κάνει δήλωση θα την είχε ήδη κάνει», προσθέτοντας πως «οι αμφισβητίες του Κασσελάκη θα φάνε τα μούτρα τους».

Για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», ο Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε πως «θα πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας πως «σωστά κλείνει το καθημερινό φύλλο, δεν γίνεται να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με μαύρα χρήματα, τα οικονομικά του κόμματος είναι συγκεκριμένα αλλά πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ευάγγελου Αντώναρου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Αντώναρος επεσήμανε:

Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτοί που δεν θέλουν τον Κασσελάκη τον νταλκά τους δεν μπορούν να τον αποβάλλουν, είναι μια η έννοια τους πως θα απαλλαγούν από τον Κασσελάκη.

Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι κατάφορη περιφρόνηση στην εκπεφρασμένη βούληση της λαϊκής βάσης και αυτό δείχνει ότι ο νταλκάς τους είναι πως θα φύγει ο Κασσελάκης. Ας το διαχειριστούν, δική τους είναι η πίκρα δεν μας απασχολεί ποσώς.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας είναι από πίσω από τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αν ήθελε ο Αλ. Τσίπρας να κάνει δική του δήλωση θα την είχε κάνει άλλωστε οι πρώην πρωθυπουργοί σε όλα τα κόμματα απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο καθεστώς και έχουν το δικαίωμα να τοποθετούνται με το δικό τους τρόπο. Αν ήθελε να κάνει μια δήλωση ο κ. Τσίπρας, είμαι βέβαιος, με την ευθύτητα η οποία τον διακρίνει και με τον τρόπο με τον οποίο έχει πολιτευτεί όλο αυτό το διάστημα θα την έκανε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια δεύτερη αναμέτρηση

Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι δεύτερη είναι στην ουσία τρίτη ή τέταρτη και όλοι αυτοί που οδήγησαν σε τέτοια αναμέτρηση θα φάνε τα μούτρα τους. Ο κ.Κασσελάκης δεν αναγκάζεται κάνει πράγματα που ο ίδιος επιλέγει να κάνει, θα κρίνει τι θέλει να κάνει και αφού γίνει η συζήτηση αυτή θα δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κασσελάκη «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παίρνει μαύρα»

Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα πορευτεί χωρίς τις πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονταν ενδεχομένως μέχρι τώρα, αυτό όμως αφορά οπωσδήποτε τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και το καθένα από τα οποία χρωστάει σε τράπεζες.

ΔΗΜ.: Μπορεί να αφορά και τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ;

Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι, εγώ δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο.

Για την «Αυγή»

Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ποιος θα πληρώνει αυτούς οι οποίοι δεν μπορεί να τους πληρώσει κανείς; Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά πρέπει το χρήμα να υπάρχει εσείς τι λέτε να βρεθούν μαύρα χρήματα ή άλλες πηγές για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι; Πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία αυτών των οργάνων για να διατηρήσουν την υποχρέωση ενημέρωσης την οποία έχουν. Δυο πράγματα χρειάζονται Κυριακάτικο φύλλο το οποίο εξασφαλίζεται και έντονη ιντερνετική παρουσία. Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την Αυγή πόσο συχνά έχουν πάει τα τελευταία χρόνια στο περίπτερο να αγοράσουν μια εφημερίδα;