“Αν κάποιος από αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν, τους πρώην συντρόφους μου που είχαν την ευθύνη βγει και πει ότι ήταν όλα στην εντέλεια να ανακαλέσω και εγώ αλλά εγώ δεν άκουσα να πει κανείς ότι ήταν όλα στην εντέλεια, απ’ όλους αυτούς που βγήκαν να διαμαρτυρηθούνε. Ας πούνε ότι ήταν όλα στην εντέλεια, εγώ θα πω ότι έκανα λάθος” δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Οικονόμου ερωτηθείς αν επιμένει στη δήλωσή του σχετικά με τη διαχείριση του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Οικονόμου σχολίασε επίσης τις «υπόγειες διεργασίες», αναφερόμενος σε αυθαίρετες συνδέσεις που έκανε μεταξύ διορισμών και μετατάξεων συγγενών, υπογραμμίζοντας ότι χρησιμοποίησε πολλά εισαγωγικά. "Έβαλα πάρα πολλά εισαγωγικά γιατί συνδύασα, αυθαιρέτως αν θέλετε, διορισμούς ή προσπάθειες μετατάξεων θυγατέρων και παιδιών", είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια για την επιστολή των 87 στελεχών

Ο Θανάσης Οικονόμου χαρακτήρισε την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως «δυσάρεστο αλλά σχετικά αναμενόμενο γεγονός». Εξήγησε ότι η αμφισημία στη στάση αυτών των στελεχών υπήρχε από τον Νοέμβριο και εκφράστηκε επιθετικά στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, περιγράφοντας αυτήν την κίνηση ως «πραξικόπημα της πιτζάμας». Ο Οικονόμου τόνισε ότι αυτή η κατάσταση έχει κουράσει τόσο τα μέλη του κόμματος όσο και την κοινωνία.

Στην ερώτηση αν η κίνηση των 87 στελεχών σχετίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Οικονόμου απάντησε αρνητικά. Υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται μεσάζοντες για να εκφράσει τις απόψεις του, καθώς οι απόψεις του έγιναν ξεκάθαρες στο Ινστιτούτο.

Κριτική στη Συγκέντρωση Υπογραφών

Ο Οικονόμου χαρακτήρισε τη συγκέντρωση των υπογραφών ως «παραδοχή ηττοπάθειας» από τους υπογράφοντες, σημειώνοντας την κριτική του προς αυτήν την ενέργεια.

Ο Θανασης Οικονόμου στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα               28-06-24

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είναι ένα γεγονός δυσάρεστο αλλά σχετικά αναμενόμενο γιατί αυτή η κατάσταση σέρνεται περίπου από τον Νοέμβριο που κάποια ομάδα στελεχών έχει μια στάση αμφίσημη την οποία την εκφράσανε τον Φλεβάρη στο συνέδριο με έναν πιο επιθετικό τρόπο, κάνανε το «πραξικόπημα της πιτζάμας» θα λέγαμε και οι οποίοι τώρα επανέρχονται και ελπίζω οριστικά. Αυτό το πράγμα έχει κουράσει και τα μέλη μας και το σύνολο της κοινωνίας.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κίνηση αυτή των 87 μπορεί να εκπορεύεται από τον κ. Τσίπρα

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όχι, το τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι το ακούσαμε πριν λίγες μέρες στο Ινστιτούτο. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσους ανθρώπους να μιλήσει ο κ. Τσίπρας.

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η συγκέντρωση αυτών των υπογραφών αποτελεί ένα τρόπο παραδοχής ηττοπάθειας αυτών που την υπογράφουν.

Ερωτηθείς αν επιμένει στη δήλωσή του σχετικά με τη διαχείριση του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αυτοί επιμένουν ότι είναι όλα στην εντέλεια;

ΔΗΜ: Επιμένετε ότι έχουν ευθύνες ο κ. Βαρεμένος και οι υπόλοιποι;

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αν κάποιος από αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν τους πρώην συντρόφους μου που είχαν την ευθύνη βγει και πει ότι ήταν όλα στην εντέλεια να ανακαλέσω και εγώ αλλά εγώ δεν άκουσα να πει κανείς ότι ήταν όλα στην εντέλεια απ’ όλους αυτούς που βγήκαν να διαμαρτυρηθούνε. Ας πούνε ότι ήταν όλα στην εντέλεια, εγώ θα πω ότι έκανα λάθος.

ΔΗΜ: Είχατε μιλήσει και για υπόγειες διεργασίες επί της ουσίας, δεν ήταν αυτή η λέξη που χρησιμοποιήσατε...

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Έβαλα πάρα πολλά εισαγωγικά γιατί συνδύασα, αυθαιρέτως αν θέλετε, διορισμούς ή προσπάθειες μετατάξεων θυγατέρων και παιδιών.