Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών και τον εντοπισμό του κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι Αρχές σε οικόπεδο ιδιώτη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Στην εν λόγω ανάρτηση, αναφέρεται και πάλι σε «έγκλημα», «μονταζιέρα» και «μπάζωμα», ενώ καλεί να δοθούν «απαντήσεις» και να ειπωθεί η «αλήθεια».

«Δεκαέξι μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη! Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εξελίξεις σημειώθηκαν στις έρευνες για το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής. Ειδικότερα, εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και με έγγραφό του ο εφέτης ανακριτής, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια σήμερα κιόλας στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος.

Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

Την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.