Για τις Ευρωεκλογές και τη διαδικασία επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, o βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ο κ. Χρυσομάλλης σχολίασε την επίδοση της ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, επισημαίνοντας ότι παρότι οι ευρωεκλογές χαρακτηρίζονται συχνά από χαλαρότητα, η μειωμένη συμμετοχή και οι ψήφοι που έλαβε το κόμμα αποτελούν αιτία προβληματισμού. «Οι ευρωεκλογές είναι χαλαρές, όντως όλα τα κόμματα είχαν αποχή. Παρόλα αυτά, σε απόλυτο αριθμό ψήφων, είναι η πρώτη φορά που το δικό μου κόμμα έκανε τόσο μικρή επίδοση. Άρα, θεωρώ ότι είναι ένα μέρος του προβληματισμού. Δεν είναι μόνο η χαλαρότητα των ευρωεκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πολιτικά πρόσωπα για την Προεδρία»

Όταν ερωτήθηκε για την πιθανή υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χρυσομάλλης απέφυγε να κάνει συγκεκριμένα σχόλια, τονίζοντας ότι είναι άκαιρο να μιλήσει κανείς για το θέμα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, εξέφρασε την προτίμησή του για την επιλογή πολιτικών προσώπων για το αξίωμα αυτό. «Η γενική μου τοποθέτηση είναι ότι όσοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ιστορικά, προέρχονταν από την πολιτική, πρόσφεραν κάτι πολύ παραπάνω στο θεσμό από αυτούς που δεν προέρχονταν από την πολιτική. Ίσως πρέπει να πάμε σε επιλογές προσώπων που να προέρχονται από την πολιτική», ανέφερε.

«Άξια στελέχη από την ΝΔ»

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ έχει άξια στελέχη που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Χρυσομάλλης απάντησε θετικά, αναφέροντας συγκεκριμένα τα ονόματα του κ. Σαμαρά και του κ. Καραμανλή. «Προφανέστατα. Και πολιτικοί και από τον άλλο χώρο θα μπορούσαν, αλλά και εμείς έχουμε πάρα πολλούς από την παράταξή μας. Έχουμε πολλά άξια στελέχη», τόνισε.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα               28-06-24

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις ευρωεκλογές

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Οι ευρωεκλογές είναι χαλαρές, όντως όλα τα κόμματα είχαν αποχή παρόλα αυτά σε απόλυτο αριθμό ψήφων είναι η πρώτη φορά που το δικό μου κόμμα έκανε τόσο μικρή επίδοση άρα θεωρώ ότι είναι ένα μέρος του προβληματισμού δεν είναι μόνο η χαλαρότητα των ευρωεκλογών.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει την κα Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Σε αυτή τη φάση είναι άκαιρο να μιλήσουμε για προεδρία της Δημοκρατίας. Η γενική μου τοποθέτηση είναι ότι όσοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ιστορικά,  προερχόντουσαν από την πολιτική προσφέραν κάτι πολύ παραπάνω στο θεσμό από αυτούς που δεν προερχόντουσαν από την πολιτική και ίσως να πρέπει να πάμε σε επιλογές προσώπων που να προέρχονται από την πολιτική.

ΔΗΜ: Και από την παράταξη της ΝΔ;

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Γιατί όχι, καλό θα ήταν πλέον. Έχουμε πολλά άξια στελέχη γιατί όχι.

ΔΗΜ: Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής θα μπορούσαν να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία;

Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: Προφανέστατα. Και πολιτικοί και από τον άλλο χώρο θα μπορούσαν αλλά και εμείς έχουμε πάρα πολλούς από την παράταξή μας. Έχουμε πολλά άξια στελέχη.