Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Κυριακής βρίσκονται όλα τα κομματικά στελέχη, καθώς εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του και τον οδικό χάρτη που προτείνει, με στόχο να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας.

Στη συνεδρίαση του οργάνου ενδεχομένως να εκλεγεί και νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Ανδρέας Σπυρόπουλος φέρεται να έχει υποβάλλει την παραίτησή του εδώ και αρκετές ημέρες, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Για την αντικατάσταση του είχαν πέσει στο τραπέζι διάφορα ονόματα, όπως του Στέφανου Παραστατίδη και του Νίκου Μήλη, που όμως κάηκαν γρήγορα. Το πρόσωπο που σκέφτεται προς ώρας ο Νίκος Ανδρουλάκης για να ηγηθεί του κομματικού μηχανισμού, στην περίπτωση πάντα που την Κυριακή υπάρξει διαδικασία για την εκλογή νέου Γραμματέα, είναι η Όλγα Μαρκογιαννάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια ευρωβουλευτής, η οποία κατάφερε να πλασαριστεί αρκετά ψηλά.

Ποια είναι η Όλγα Μαρκογιαννάκη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοζάνη, ενώ έλκει την καταγωγή της και από την Κρήτη. Είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι συν-ιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης, που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτηρίων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές, καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Από το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.