Στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία αναφέρθηκε η Ράνια Σβίγκου λέγοντας: «Σήμερα τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και του κόσμου είναι στραμμένα στη Γαλλία», σημειώνοντας ότι «η νίκη της Ακροδεξιάς, ξενοφοβικής, ρατσιστικής ‘Εθνικής Συσπείρωσης', της Λεπέν θα είναι μια ήττα της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, των ελευθεριών».

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες στον πρώτο από τους δύο γύρους των πιο κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, μετά τη συντριπτική ήττα του συνασπισμού του Μακρόν από την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι «σε αυτή την απειλητική συγκυρία, μόνη ελπίδα είναι η επικράτηση του ‘Νέου Λαϊκού Μετώπου'. Η συμμαχία όλης της Αριστεράς, του Σοσιαλιστικού και Οικολογικού χώρου, των συνδικάτων και των κινημάτων. Η μόνη δύναμη που μπορεί να φράξει το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά και να μεταστρέψει τη Γαλλία σε προοδευτική κατεύθυνση».

Τέλος, ανέφερε ότι «η στήριξη, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο είναι ιστορικό καθήκον, όχι μόνο για κάθε αριστερό, αλλά για κάθε προοδευτικό πολίτη. Γιατί σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της Γαλλίας, αλλά και της Ευρώπης».