«Να στηριχθεί ο πρόεδρος του κόμματος, να συζητήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η δομή και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε όλοι μαζί», επισήμανε το μέλος Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Αλέκος Φλαμπουράρης - Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει μάθει στη σιγή νεκροταφείου, από την άλλη είναι και ένα κόμμα που έχει παράξει πολύ εσωκομματική φασαρία, πολύ περισσότερη απ’ όση θα έπρεπε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, κι αυτό του έχει στοιχίσει διαχρονικά», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ρήξη ανάμεσα στον κ. Κασσελάκη και τον κ. Τσίπρα, απάντησε: «Δεν είναι ρήξη η κατάσταση που έχουμε μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα».


Γιάννης Μπουρνούς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε μια σημαντική σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε μια σημαντική σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, εγώ θα περίμενα όσους υπογράφουν κείμενα τα οποία έχουν καλυφθεί ήδη από την πραγματικότητα γιατί τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστό ότι θα συνέλθουν, να περίμεναν την Κεντρική Επιτροπή. Έχουμε μια πυκνή πολιτική ύλη για την Κεντρική Επιτροπή και νομίζω ότι όλα τα στελέχη του κόμματα πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να μην πάει η κουβέντα σε παραπολιτική», επισήμανε.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε στα χέρια του ως καινούργιος πρόεδρος τον ΣΥΡΙΖΑ με μια εποχή πάρα πολύ δύσκολή για το κόμμα μας. Πάρα πολύ δύσκολή εκλογικά, πολιτικά, οικονομικά σε όλα τα επίπεδα. Ο πρόεδρος πρέπει να στηριχθεί προφανώς, βελτιώνοντας όλα τα μειονεκτήματα, προβλήματα κλπ που έχουμε στην συλλογική μας λειτουργία αλλά πρέπει να στηριχθεί, είναι πρόεδρος 9 μήνες», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρίνεται από τελείως άστοχες για μένα δηλώσεις τριών-τεσσάρων στελεχών, γιατί από τους 87 που υπέγραψαν το κείμενο, πολλοί έχουν πάρει αποστάσεις από τα αιτήματα του κ. Ραγκούση, του κ. Θεοχαρόπουλου κλπ.», σημείωσε.

Ο κ. Μπουρνούς έκανε έκκληση να στηριχθεί ο πρόεδρος του κόμματος, «να συζητήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η δομή και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε όλοι μαζί».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποσυρθεί παντελώς από την πολιτική, έχει δράση. Έκανε ινστιτούτο, έκανε ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο. Πρέπει όλοι μας να συνταχθούμε σε μια προσπάθεια χτισίματος του αντίπαλου δέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μπουρνούς στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                          01 -07-24