Δημήτρης Καιρίδης για εκλογές στην Γαλλία: “Η πρόβλεψή μου είναι πως το κόμμα της Λεπέν δεν θα πάρει την πλειοψηφία”
Ποιος θα κερδίσει τις εκλογές
Το ρίσκο που πήρε ο Μακρόν του γύρισε μπούμερανγκ, σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης
Για ρίσκο που τόλμησε να λάβει ο Μακρόν, αλλά του γύρισε μπούμερανγκ, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος σχολίασε τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.
Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, ο Εθνικός Συναγερμός κέρδισε το 34% των ψήφων, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις που την ήθελαν πρώτη δύναμη στο κοινοβούλιο. Η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου κατάφερε να αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, συγκεντρώνοντας 28% – 29% και το κόμμα του Μακρόν απέσπασε 20% – 22%.
Από την πλευρά του ωστόσο ο κ. Καιρίδης μιλώντας στο Live News προέβλεψε ότι δεν θα πάρει αυτοδυναμία το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.
«Το ρίσκο που πήρε ο Μακρόν του γύρισε μπούμερανγκ. Πλέον, είναι ένας πρόεδρος υπό περιορισμό. Ο κυρίαρχος των τελευταίων ετών τελείωσε χθες. Το 2002 ήταν η πρώτη φορά που ακροδεξιός υποψήφιος, ο πατέρας Λεπέν, πέρασε στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Εκεί δημιουργήθηκε ένα ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο και έχασε. Σήμερα τα πράγματα είναι περίπλοκα στα να δημιουργηθεί ένα μέτωπο προς την ακροδεξιά. Η Λεπέν επιστράτευσε έναν νεαρό χαρισματικό, και βγήκε πρώτη δύναμη. Η πρόβλεψή μου είναι πως θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα με διαφορά αλλά δεν θα πάρει την πλειοψηφία. Πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρει. Δύσκολα θα δημιουργηθεί μία ενιαία κυβέρνηση», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια, ο κ. Καιρίδης σχολίασε πως από αύριο θα υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα κερδίσει τις γαλλικές εκλογές.
«Ο Μακρόν επιλέγει τον πρωθυπουργό αλλά πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αύριο θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το εάν πάμε σε δίπολα ή όχι, εάν έχει πετύχει αυτή η συνταγή του Μακρόν. Η κατάσταση είναι τεταμένη και όλα αυτά λίγο πριν του Ολυμπιακούς Αγώνες. Καμία επιλογή δεν είναι ελκυστική. Από την μία έχεις μία Αριστερά με ένα ακραίο οικονομικό πρόγραμμα και από την άλλη μία ακροδεξιά με ακραίες θέσεις στα ταυτοτικά ζητήματα αλλά και ένα κέντρο που είναι αποδυναμωμένο».