Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την εκτόνωση του κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αρχίσει ήδη τα τηλεφωνήματα από την Αμερική προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο κόμμα του μετά τις τελευταίες αναρτήσεις του.

Από τους πρώτους που δέχθηκαν τηλεφώνημα είναι ο Παύλος Πολάκης ο οποίος εμφανίζεται να στηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι του έκανε κριτική για τη στάση του στην προεκλογική περίοδο και πιο συγκεκριμένα για το γεγονός ότι παρουσίασε τα σπίτια του, την οικονομική του κατάσταση και τον σύζυγο του Τάιλερ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει το «μασάζ» σε κάποιους συντρόφους του καθώς πολλά στελέχη από αυτά που στον στήριξαν στο παρελθόν εμφανίστηκαν ενοχλημένα από τις πρόσφατα αναρτήσεις του.

Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι σίγουροι αν αυτές οι κινήσεις θα φέρουν αποτέλεσμα. Ο λόγος -όπως λένε οι ίδιοι άνθρωποι - είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι απρόβλεπτος και κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να κάνει την τελευταία στιγμή.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2edd32qa9ix)


Στέφανος Κασσελάκης: Ξεκίνησε κύκλο επαφών με στελέχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Μπορεί οι συνεργάτες του να συμφωνήσουν ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές και ο ίδιος να έρθει στην ΚΕ και να ζητήσει νέες εκλογές» λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA όπου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις απαντήσεις που θα δώσει για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες θα φανεί εάν επιθυμεί μέχρι τέλους την σύγκρουση ή εάν θέλει να την αναβάλει για το συνέδριο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος επέστρεψε από την Αμερική θα ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών με όλα τα στελέχη της ΚΟ. Θα δει και τους 36 βουλευτές του κόμματος του κατα μόνος προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα που έχουν προκύψει. Οι συναντήσεις αυτές θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και θα τελειώσουν μετά την ΚΕ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάντως ο Στέφανος Κσσελάκης με αφορμή τις Γαλλικές εκλογές, το τραγικό ναυάγιο στην ξύλο και τα Τέμπη έχει επαναφέρει το αφήγημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.


Τι λένε Γεροβασίλη, Μπουρνούς, Ζαχαριάδης, Παππάς

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη της εάν υπάρχει σύγκρουση κορυφής Κασσελάκη-Τσίπρα τόνισε ότι «προφανώς και δεν υπάρχει σύγκρουση στην κορυφή. Για να υπάρχουν συγκρούσεις πρέπει να είναι παραπάνω από ένας. Επομένως, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε ένα ζήτημα μόνος του με ένα τεχνητό δίλημμα. Δεν έβαλε κανείς θέμα ηγεσίας. Ο ίδιος, όμως, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε ότι αν ανοίξουν κάλπες στην Κεντροαριστερά θα είναι υποψήφιος. Την επόμενη μέρα είπε ότι αν είναι αντίπαλός μας ο κ. Τσίπρας πάλι θα είμαι υποψήφιος και στη συνεχεια είπε και ένα "Αλέξη πάμε"; Πού ακριβώς να πάμε; Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης “με την μακροσκελή του ανάρτηση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία παρουσίασε όλη την πλατφόρμα που σχεδιάζει επίσης έθεσε ένα δίλημμα τεχνητό αλλά και με επικίνδυνες προεκτάσεις, το οποίο έλεγε περίπου ότι ή δεν θα μιλάτε ή είστε υπονομευτές. Ξέρουμε όλοι ότι τα κόμματα είναι συγκροτημένες δομές, με διαδικασίες διαλόγου και γι’ αυτό και προκαλέσαμε τη σύγκληση των οργάνων».

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη Γιάννης Μπουρνούς εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και πιο ρεαλιστής .«Να στηριχθεί ο πρόεδρος του κόμματος, να συζητήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η δομή και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε όλοι μαζί», είπε. Σημείωσε ακόμα ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει μάθει στη σιγή νεκροταφείου, από την άλλη είναι και ένα κόμμα που έχει παράξει πολύ εσωκομματική φασαρία, πολύ περισσότερη απ’ όση θα έπρεπε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, κι αυτό του έχει στοιχίσει διαχρονικά».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του ανέφερε ότι «όποιος δεν σέβεται το παρελθόν, δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον» και συμπλήρωσε: «το ερώτημα είναι πού πάμε. Τώρα, το κόμμα μας είναι εκτός στόχου με βάση τις προσδοκίες που θέσαμε».

Η βουλευτίνα της Α Θεσσαλονίκης κ. Νοτοπούλου αναφερόμενη στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ανέφερε ότι «Δυστυχώς σήμερα η κατάσταση μοιάζει να είναι αρκετά δύσκολη και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, και επεσήμανε ότι παρατηρείται μια ανακολουθία μέσα από τις αναρτήσεις του προέδρου».

Ο Πέτρος Παππάς αναφερόμενος στην ανάρτηση Κασσελάκη με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια από όλους», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέτει τον τέως πρόεδρο προ των ευθυνών του», καλώντας να «τελειώνει η ιστορία με τις φράξιες, με αυτή τη νόσο της διχόνοιας που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά».