«Ο κ. Κασσελάκης έχει τριετή εντολή. Θα πρέπει να προσπαθήσει, να αγωνιστεί να υλοποιήσει αυτά τα οποία υποσχέθηκε και για τα οποία εκλέχτηκε και να πάψει η ενδοσκόπηση και η ομφαλοσκόπηση» δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης, στα Παραπολιτικά 90,1.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν αμφισβητείται από κανέναν, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν. Άρα έχει μονόδρομο και θα πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά» συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης   στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                      02 -07-24


Τι είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, κος Γιάννης Μαντζουράνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τις δηλώσεις των κ. Σαμαρά και Καραμανλή

Η κριτική που άσκησαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι καταλυτική και χτυπάνε καμπανάκι για όλους τους Έλληνες.

Ερωτηθείς πως πιστεύει ότι θα σταματήσει η αμφισβήτηση του κ.Κασσελάκη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ

Γίνεται μια παρεξήγηση από πολλούς, άλλο η κριτική άλλο η αμφισβήτηση και άλλο η υπονόμευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσυλλεκτικό και πλουραλιστικό κόμμα και θα πρέπει έτσι να παραμείνει, και θα πρέπει αυτή την ώρα να αντιληφθούμε όλοι ότι θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική, η ενότητα και η συμπεριληπτικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο εκλεγμένο από μεγάλη πλειοψηφία μελών και φίλων για τριετία ο οποίος εκλέχτηκε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα πρέπει να περάσει αυτές τις προτάσεις από τα όργανα και εφόσον πάρει την πλειοψηφία – και πιστεύω ότι θα την πάρει- να προχωρήσει στην υλοποίηση.

Για την Αυγή

Ο Δημοσθένης έλεγε «δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων». Αν δεν υπάρχουν χρήματα τι θα γίνει! Θα μπορούσε να γίνει με πιο κομψό τρόπο αλλά η ουσία είναι μια όταν δεν υπάρχουν χρήματα τι να κάνουμε και όταν η επιρροή του φύλλου είναι πολύ μικρή και το κόστος πολύ μεγάλο είναι ορθή η απόφαση να κλείσει το καθημερινό φύλλο και να ενισχυθεί το διαδίκτυο.

Ο κ. Κασσελάκης έχει τριετή εντολή θα πρέπει να προσπαθήσει, να αγωνιστεί να υλοποιήσει αυτά τα οποία υποσχέθηκε και για τα οποία εκλέχτηκε και να πάψει η ενδοσκόπηση και η ομφαλοσκόπηση. Ο κ. Κασσελάκης δεν αμφισβητείται από κανέναν, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν. Άρα έχει μονόδρομο και θα πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά. Την ώρα μάλιστα που ο Μητσοτάκης τίθεται υπό ομηρία και προθεσμία και δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των προεστών της Δεξιάς δηλαδή του Καραμανλή και του Σαμαρά. Ήταν καταλυτική η κριτική και των δύο, ήταν ανταρσία πολιτική αυτό που έγινε εχθές.

Αναφορικά με την πρόταση του κ. Κασσελάκη προς τον κ.Τσίπρα

Αυτή η αποστροφή του κειμένου του κ.Κασσελάκη ήταν ένα μεγάλο πολιτικό λάθος του κ. Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης κάθεται στην προεδρική καρέκλα όχι γιατί του την παραχώρησε ο κ. Τσίπρας, κάθεται γιατί τον εξέλεξε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών. Η προεδρική του καρέκλα έχει θητεία, τρία χρόνια, δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής. Δεν μπορεί να σηκωθεί και να πει «έλα Τσίπρα». Αν θέλει να παραιτηθεί ή να ξαναγίνουν εκλογές είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Αυτή η αποστροφή του λόγου είναι και αντιδημοκρατική. Εκλέχθηκε από ψηφοφόρους έχει ευθύνη απέναντι σε αυτούς.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αντιμετωπίσει κριτική, αμφισβήτηση, μέχρι και υπονόμευση αυτό είναι φυσιολογικό στα κόμματα ειδικά στα μεγάλα και τα πολυσυλλεκτικά. Τώρα εμείς έχουμε γίνει μικρομεσαίο αλλά ελπίζω να προσπαθήσουμε για να ξαναγίνουμε μεγάλο. Αυτό είναι ένα στοίχημα στο οποίο πολύ σοβαρό ρόλο θα παίξει η πολιτική συμπεριφορά του κ. Κασσελάκη. Εγώ του το έχω πει και του ίδιου δεν κινδυνεύει από κανέναν παρά μόνον από την πολιτική του συμπεριφορά.