Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αλλά και για την υποψηφιότητά της στην προεδρία του κόμματος μίλησε η Μιλένα Αποστολάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σχολιάζοντας αρχικά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε τον στόχο της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν το πετύχαμε παρά το ότι οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Γιατί κατέρρεε η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούσε. Και δεν υπήρχε υποδοχέας που θα γεννήσει ελπίδα και προσδοκία στον κόσμο».

Αναφερόμενη στις αιτίες που δεν πέτυχε το ΠΑΣΟΚ τους στόχους του στις Ευρωεκλογές εξήγησε:

«Το ΠΑΣΟΚ είχε δυο χαρακτηριστικά όταν ήταν ένα πλειοψηφικό ρεύμα. Είχε ένα καθαρό μήνυμα και καθαρές σχέσεις με το ποιους είμαστε. Ποιους εκπροσωπούμε και ποιους υποστηρίζουμε. Και το δεύτερο ήταν ότι μπορούσε να γεννά κοινωνικές συμμαχίες. Αυτό το δίπτυχο δεν το έχουμε πετύχει και αυτή είναι η φιλοδοξία μου. Ήταν θολός ο τρόπος που περάσαμε τις θέσεις μας».

Απάντηση στην... «πασαρέλα υποψηφίων»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του μίλησε για «πασαρέλα υποψηφίων», αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με τη Μιλένα Αποστολάκη να αντιδρά στην συγκεκριμένη αναφορά υπογραμμίζοντας:

«Είναι μια προσέγγιση που δεν την υιοθετώ. Σε κάθε περίπτωση τα νομίσματα έχουν δυο όψεις. Υπάρχει η προσέγγιση που λέει ότι οι πολλοί υποψήφιοι θα κινητοποιήσουν πολύ κόσμο. Για εμάς είναι σημαντικό ένα κεκτημένο που είχαμε 270.000 όχι μόνο να το διατηρήσουμε αλλά και να το ξεπεράσουμε».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός

Καθήκοντα πρωθυπουργού δήλωσε πως είναι έτοιμη να αναλάβει η Μιλένα Αποστολάκη, εφόσον φυσικά εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις προσεχείς εκλογές του κόμματος τον Οκτώβριο. Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας» με την ίδια να αναφέρει στο OPEN:

«Απάντησα σε μια ερώτηση η οποία είναι αυτονόητη σε σχέση με τα όσα σας περιέγραψα. Γιατί φιλοδοξούμε να δώσουμε πράγματα στους σημερινούς αποκλεισμένους.

Τους ανθρώπους που βλέπουν τη πρόσβαση στην Υγεία να ακυρώνεται και όχι να μειώνεται. Σε ανθρώπους που παρακολούθησαν τη διαδικασία των Τεμπών και έχουν μια τεράστια πληγή. Όχι μόνο γιατί βλέπουν ένα σχέδιο συγκάλυψης σε εξέλιξη αλλά γιατί βλέπουν μια τεράστια ανασφάλεια».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2f80ktjnt5d)