Την αγωνία του για τα σενάρια περί  δημιουργίας μία μεγάλης κεντροαριστερας παράταξης στην οποία δεν θα είναι αυτός απαραίτητα ο πρωταγωνιστής της ιστορίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον Alphaζητώντας  από τον Αλέξη Τσίπρα  να δεσμευθεί ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του  θα είναι αυτονοήτος ο πρωταγωνιστής  αυτού του εγχειρήματος. 

«Η έντιμη στάση για όλους είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα σ' αυτές τις συνεννοήσεις. Και αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Τσίπρα. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ηγέτης σε οποιοδήποτε σχήμα συνεννόησης. Αν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία σε κοινοβουλευτικό έργο είμαστε εδώ», είπε. 

Και πρόσθεσε : «Είναι σημαντικό να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης. Δουλέψαμε, πέρσι, σκληρά για τον κ. Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ηγέτης του πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη για την Κεντροαριστερά».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2f7h5nzzvm1)

Στέφανος Κασσελάκης: Απέκλεισε νέες εσωκομματικές εκλογές και έδειξε προς αλλαγές στα όργανα και το Καταστατικό Συνέδριο

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του χώρου ακόμη και με αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι αποφάσεις για συνεργασίες πρέπει να λαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», είπε ο πρόεδρος του κόμματος και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εσωκομματικών εκλογών, δείχνοντας μόνο προς αλλαγές στα όργανα του κόμματος αλλά και προς το το Καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2f7lrkar455)

Προφανώς  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επηρεαστεί από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται στις θετικές γνώμες του Στέφανου Κασσελάκη  στο ερώτημα ποιος μπορεί να ηγηθεί του νέου σχήματος.  

Με αυτά που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε γιατί  δημιούργησε ο ίδιος την νέα εσωκομματική κρίση αλλά και γιατί επιτέθηκε  εναντίον του Αλέξη Τσίπρα τόσο για τα μαύρα  χρήματα όσο  και για την οικονομική ενίσχυση της Αυγής. 

Αμετακίνητος για Αυγή και «μαύρο» χρήμα - Ο ρόλος Ραγκούση και Δούκα

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν του επισημάνθηκε ότι  ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στο εξωτερικό  όταν του ζητήθηκε να συνδράμει  για την διάσωση της ΑΥΓΗΣ  ανέφερε ότι  και αυτός ήταν στο εξωτερικό αλλά με μία κίνηση μέσω IBAN έβαλε τα χρήματα στο κόμμα. 

Ο  Στέφανος Κασσελάκης  έδειξε να μην θέλει να κάνει πίσω σε ότι αφορά τις αιχμές που άφησε για τον πρώην πρωθυπουργό. Όταν ρωτήθηκε για το μαύρο χρήμα  στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Απ' ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ερωτηθεί ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος  , αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ανοικτό το ενδεχόμενο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2f76m3wns7d)

 

Χαρακτήρισε πάντως την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ως  «αμιγώς πολιτική» κάνοντας λόγο όμως για «παθογένειες» και «τρύπες» αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο κόσμος έχει βαρεθεί την εσωστρέφεια».

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι  ένα ακόμα πρόσωπο απασχολεί τον Στέφανο Κασσελάκη . Αυτός δεν είναι άλλος από τον δήμαρχο της Αθήνας Χάρη Δούκα καθώς μία ενδεχόμενη εκλογή του μπορεί να  φέρει εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου  ότι στον δήμο η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε αποτελέσματα. 

Χθες το βράδυ πάντως υπήρξαν πληροφορίες  ότι  ο Γιάννης Ραγκούσης , μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο συνέτρωγαν  μαζί με τον Χάρη Δούκα . Και τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αναρτήσεις τους διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές  κάνοντας αναρτήσεις από τα σπίτια τους που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. 

Αίσθηση  πάντως δημιούργησε η αναφορά του  ότι «μου έχουν κάνει πρόταση για μαύρο χρήμα» αν και στην συνέχεια το μάζεψε μιλώντας για νοοτροπία που υπάρχει στην χώρα. 

 Ερωτηθείς  ακόμα για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στα κομματικά όργανα τις επόμενες ημέρες, όπου και θα παρουσιαστούν τα ανάλογα οικονομικά στοιχεία. «Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 εκατ. ευρώ στα 4 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Χθες πάντως  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επαφές με βουλευτές του κόμματος του  προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα δεδομένου ότι πολλοί βουλευτές είναι εξοργισμένοι γιατί δεν μίλησαν στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ .